Румунка Халеп стане першою ракеткою світу

Румунка Халеп стане першою ракеткою світу

Укрінформ
А лідером рейтингу WTA могла бути наша Еліна Світоліна. 

Румунка Сімона Халеп завдяки виходу у фінал турніру в Пекіні гарантувала собі перше місце в рейтингу WTA. Про це повідомляє Sport Arena.

Сьогодні Халеп в двох сетах обіграла в Пекіні Олену Остапенко (6:2, 6:4) і нарешті змогла подолати останню перешкоду на шляху до статусу першої ракетки світу. Завдяки цій перемозі вона набрала 6175 очок і вже гарантовано посуне з вершини рейтингу Гарбінє Мугурусу і стане 25-ю тенісисткою в історії, яка приміряє тенісну корону WTA. Крім цього, Халеп взяла у Остапенко реванш за поразку у фіналі «Ролан Гаррос».

Читайте також: Теніс: Світоліна має шанс стати першою "ракеткою" світу вже наступного тижня

Цікаво, що 26-річна румунка буде вже третьою тенісисткою, яка вперше в кар'єрі очолить жіночий рейтинг протягом цього сезону. Раніше дебютували на вершині Кароліна Плішкова і Гарбінє Мугуруса. У 2017 році рейтинг очолювали одразу п’ять тенісисток: Серена Вільямс, Анжелік Кербер, Кароліна Плішкова, Гарбінє Мугуруса і тепер Сімона Халеп.

Халеп вже давно претендувала на те, щоб стати першою ракеткою планети. Сумарно румунка провела на 2-му і 3-му місцях рейтингу WTA 106 тижнів (51 і 55 відповідно), що стало другим за тривалістю очікуванням для досягнення верхнього рядка. Довше цього чекала тільки Вінус Вільямс, яка зійшла на вершину через 108 тижнів на другому і третьому місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-