Хокей: Сьогодні стартує чемпіонат НХЛ

Хокей: Сьогодні стартує чемпіонат НХЛ

Укрінформ
На думку букмекерів, головні фаворити – «Піттсбург», «Едмонтон», «Торонто», «Вашингтон», «Чикаго» і «Тампа-Бей». 

Сьогодні вночі стартує регулярний чемпіонат НХЛ в сезоні 2017/2018. Про це повідомляє Sport Arena.

У центральному матчі першого ігрового дня володар Кубка Стенлі двох останніх сезонів «Піттсбург Пінгвінз» прийматиме «Сент-Луїс Блюз». В інших матчах «Вінніпег» зіграє з «Торонто», «Калгарі» їде в гості до «Едмонтону», а «Сан-Хосе» прийматиме «Філадельфію», в складі якої може дебютувати другий номер драфту-2017 Нолан Патрік.

Дебют першого номера драфту НХЛ Ніко Хішера в складі «Нью-Джерсі» варто очікувати 7 жовтня, коли «Девілз» зіграють перший матч регулярки проти «Колорадо».

Читайте також: Чемпіон НХЛ «Піттсбург» не підтримає протест НБА і зустрінеться з Трампом

Головною новиною сезону є дебют нової франшизи – «Вегас Голден Найтс». Команда базуватиметься в Лас-Вегасі і прийматиме суперників на Т-Мобайл Арені, що вміщає 17,5 тисячі глядачів. «Найтс» включені до складу учасників Тихоокеанського дивізіону. Свій перший матч в НХЛ «Вегас» зіграє 7 жовтня на виїзді проти «Далласа».

Нова частина історії починається для «Детройт Ред Вінгс», які переїжджають з легендарної «Джо Луїс Арени», де команда виступала з 1979 року і завоювала чотири Кубка Стенлі, на нову «Літтл Сізарс Арену», що вміщає 20 тисяч глядачів. Тепер «Детройт» матиме другу за місткістю арену в НХЛ, поступаючись тільки «Белл Центру» в Монреалі (21 тисяча глядачів). Перший офіційний матч на новій арені «Ред Вінгс» зіграють вже 6 жовтня проти «Міннесоти».

Читайте також: Хокей: "Вегас Голден Найтс" розгромив "Ванкувер" у першому матчі у своїй історії

Регулярний чемпіонат НХЛ триватиме з 4 жовтня 2017 року по 7 квітня 2018 року. Плей-офф почнеться через кілька днів після завершення регулярки і закінчиться фіналом Кубка Стенлі на початку червня 2018 року. Стеля зарплат в новому сезоні складе 75 мільйонів доларів на команду. Матч Всіх Зірок відбудеться 28 січня в Тампі на арені клубу НХЛ "Тампа-Бей Лайтнінг".

Важливою новиною є відмова НХЛ від участі гравців Ліги в Зимових Олімпійських іграх 2018 року, які пройдуть в лютому в південнокорейському Пхенчхані. Таким чином гравці НХЛ вперше з 1994 року не зіграють на Олімпійських іграх. До цього, починаючи з Олімпіади в Нагано в 1998 році Ліга регулярно зупиняла чемпіонат на час Ігор і дозволяла хокеїстам брати участь в хокейному турнірі.

Читайте також: 45-річний Яромир Ягр продовжить грати в НХЛ

Зате вперше з 2011 року матчі регулярного чемпіонату НХЛ будуть зіграні за межами США і Канади. 10 і 11 листопада «Колорадо» і "Оттава" зіграють два поєдинки регулярки в столиці Швеції - Стокгольмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-