Президент УЄФА: Ми готові виключити «ПСЖ» з єврокубків

Президент УЄФА: Ми готові виключити «ПСЖ» з єврокубків

Укрінформ
Словенець Александер Чеферін заявив, що ніхто не може бути вище закону.

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив, що готовий відлучити «Парі Сен-Жермен» від участі в європейських кубках в разі, якщо французький клуб викриють в порушенні правил фінансового фейр-плей. Про це пише Sport Arena.

У літнє трансферне вікно-2017 парижани зробили два мегатрансфери - підписали за 222 мільйони євро з «Барселони» форварда Неймара, а також взяли в оренду із зобов'язанням викупу через сезон за 180 мільйонів євро його колегу по амплуа з «Монако» Киліана Мбаппе.

Обидві угоди ніби були оформлені з максимальною обережністю в аспекті дотримання вимог фінансового фейр-плей. Скажімо, в питанні придбання Неймара «Барселона» повідомила, що отримала 222 млн євро безпосередньо від гравця і його батька, що виконує функції агента. Однак, кілька європейських клубів, а також іспанська професійна ліга виявили невдоволення подібними витратами, закликавши покарати «ПСЖ» за порушення норм УЄФА.

Читайте також: Президент Ла Ліги: «ПСЖ» просто сміється над фінансовим фейр-плей

Коментуючи ситуацію, президент УЄФА Александер Чеферін, зазначив, що для нього немає недоторканних і він готовий прийняти рішення про відсторонення «ПСЖ» від участі в єврокубках, якщо доведуть порушення з боку парижан. «Якщо я хочу бути настільки популярним, як Мішель Платіні, то я знаю, що повинен виключити «ПСЖ» з єврокубків. Повірте, ми не боїмося покарати такий клуб. Ніхто не може бути вище закону», - цитує Чеферіна французьке видання L'Equipe.

Нагадаємо, раніше УЄФА офіційно оголосив про відкриття проти «ПСЖ» розслідування на предмет дотримання парижанами вимог фінансового фейр-плей. У свою чергу керівництво «ПСЖ» відкидає будь-які звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-