"Динамо" і "Шахтар" - в топ-30 кращих клубів в історії Ліги чемпіонів

Укрінформ
Київське "Динамо" і донецький "Шахтар" входять до першої тридцятки футбольних клубів Європи в історії Ліги чемпіонів УЄФА.

Відповідний рейтинг представлений у понеділок на офіційному сайті УЄФА.

"Динамо" посідає 21 місце. Кияни 16 разів брали участь в Лізі чемпіонів. За цей час столична команда провела 109 матчів, в яких здобула 29 перемог при 27 нічиїх і 53 поразках. Всього в турнірі динамівці набрали 89 очок.

"Шахтар", який грав у ЛЧ 11 разів, розташувався на 26-й позиції - 74 поєдинки, 26 перемог, 13 нічиїх, 35 поразок - 65 очок.

Найуспішнішим клубом в історії залишається "Реал". Мадридці у віртуальній таблиці всього на 5 очок випереджають свого принципового суперника "Барселону".

"Реал" провів найбільше матчів (231), здобув найбільше перемог (136) і більше всіх забив (483). Одночасно мадридці більше всіх пропустили - 247. Цікаво, що у "Реала" і "Барселони" однакова різниця забитих і пропущених м'ячів: +236.

Мюнхенська "Баварія" - на третьому рядку і нарощує перевагу над "Манчестер Юнайтед", який в цьому сезоні в Лізі чемпіонів участі не бере. П'ятим з серйозним відставанням йде лондонський "Арсенал". На шосте місце піднявся туринський "Ювентус", обігнавши в цьому розіграші "Мілан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-