Коваленко та Циганков визнані кращими молодими футболістами року

Коваленко та Циганков визнані кращими молодими футболістами року

Укрінформ
Кращим футболістом України 2016 року у віковій категорії U-21 з великим відривом від конкурентів визнаний Віктор Коваленко з донецького "Шахтаря".

У фінальному раунді голосування, куди потрапляли кращі гравці за підсумками місячних опитувань, 21-річний півзахисник збірної України набрав 423 бали, повідомляє "Золотий талант"

"Зі 177-ми респондентів, серед яких були тренери, експерти, журналісти, Коваленко згадали 146 разів. Усього півзахисник" Шахтаря "набрав 71,75% можливих очок", - зазначається у повідомленні.

Другим у рейтингу був ще один півзахисник збірної України - Олександр Зінченко, який перебрався 2016 року з російської "Уфи" до голландського ПСВ (транзитом через англійський "Манчестер Сіті"). Він у травні став наймолодшим бомбардиром в історії національної команди. У Зінченка 213 балів.

Третім став київський динамівець Артем Бесєдін - 153 бали.

Серед 19-річних футболістів 441 бал набрав хавбек київського "Динамо" Віктор Циганков (83,05% можливих голосів).

На другому місці голкіпер "Дніпра" Андрій Лунін (172 голоси), на третьому - його товариш по команді форвард Денис Баланюк (141).

Додамо, що "Золотий талант" - загальнонаціональна премія для молодих українських футболістів. Переможці визначаються за підсумками календарного року у двох вікових категоріях - Under 21 (гравці, яким за станом на кінець року виповнилося не більше 21-го року) та Under 19 (не більше 19-ти років).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-