ФІДЕ назвала перших суперниць українських шахісток на ЧС-2017

ФІДЕ назвала перших суперниць українських шахісток на ЧС-2017

Укрінформ
Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) опублікувала пари першого туру на жіночому чемпіонаті світу, який пройде з 10 лютого по 5 березня в Тегерані (Іран).

У числі 64 учасниць змагань за світову корону боротимуться 5 представниць України, серед яких цього разу не буде екс-чемпіонки світу Марії Музичук, повідомляє Укрінформ.

Чинна чемпіонка світу з бліцу та рапіду Анна Музичук, як і на чемпіонаті світу-2015 в Сочі (Росія), у першому раунді зустрінеться з Аміною Мізяут з Алжиру. Екс-чемпіонці світу Анні Ушеніній протистоятиме Анастасія Зезюлькіна з Білорусі, Наталії Жуковій - грузинка Ніно Хурцидзе, Інні Гапоненко - росіянка Катерина Ковалевська, Наталії Буксі - угорська шахістка в'єтнамського походження Хоанг Тхань Чанг.

Чемпіонат світу пройде за нокаут-системою. У всіх раундах, крім фінального, суперниці зіграють дві класичні партії. У разі рівного рахунку граються партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграні чотири класичні партії.

Нагадаємо, чинною чемпіонкою світу є китаянка Хоу Іфань, яка відібрала корону у Марії Музичук в березні 2016 року у Львові.

На фото: Хоу Іфань і Марія Музичук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-