Виграти і гідно піти. Що ми чекаємо від

Виграти і гідно піти. Що ми чекаємо від "Динамо"

Укрінформ
Сьогодні київське "Динамо" завершує свою участь в цьогорічній Лізі чемпіонів.

В останньому матчі групового турніру український чемпіон приймає турецький "Бешикташ".

"Динамо" - "Бешикташ". 6 грудня. 21.45. Київ. НСК "Олімпійський". Арбітр: Крейг Томпсон (Шотландія). Пряма трансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1".

У суперників різні турнірні цілі. "Бешикташу" аби пробитися в 1/8 фіналу ЛЧ необхідно вигравати. Нічия ж влаштує турків лише у випадку, коли в паралельному матчі в нашій групі "Бенфіка" обіграє "Наполі", але там результат важко прогнозувати.

"Динамо" усі шанси вже втратило. Втім завершити турнір, хоч і на останньому місці, але з п'ятьма очками - це не лише світла пляма на репутації, це ще й очки в рейтинг і гроші від УЄФА. Нарешті, динамівцям повинні допомогти також залишки їх футбольної гідності. Не такі вони вже й бездарні гравці, аби без бою втрачати три очки з "Бешикташем".

Сергій Ребров пообіцяв, що кине проти турків усіх найкращих. А це значить, що в стартовому складі "Динамо" знову буде 8-9 українців. З легіонерів точно вийде лише Віда. Натомість не факт, що з'являться на полі з перших хвилин Гонсалес і Мораес. Щодо самої гри, то на користь "Динамо" багато факторів. На команду нічого не тисне, крім репутації, а зважаючи на те, що гості змушені будуть йти вперед, кияни матимуть достатньо ігрового простору для улюблених контратак.

Окремо, нагадаємо і про значення цього матчу для Сергія Реброва. Тиждень для нього почався з неприємних новин. ЗМІ наввипередки пишуть про нового тренера "Динамо" (кажуть це буде білорус Олег Кононов), тому перемога сьогодні і перемога за тиждень над "Шахтарем" стануть для Реброва певною індульгенцією на майбутнє. Щоправда, якщо тренер вже сам раніше не вирішив - лишатись в "Динамо" чи ні.

Матч гратимуть фактично у різдвяній атмосфері (5 градусів морозу і сніг), а це не додасть "Динамо" підтримки. Клуб несподівано задер ціни на квитки (найдешевший коштує 150 гривень) і за останньою інформацією, на трибунах збереться не більше 15 тисяч динамівських вболівальників. Зважаючи на те, що тисяча турків легко перекричить 15 тисяч наших, то поєдинок може взагалі перетворитися для "Бешикташа" на гру вдома.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-