Роналду і Моурінью вивели в офшори мільйони доларів - ЗМІ

Роналду і Моурінью вивели в офшори мільйони доларів - ЗМІ

Укрінформ
Гравець мадридського "Реала" Кріштіану Роналду, тренер англійського "Манчестер Юнайтед" Жозе Моурінью, а також деякі інші гравці європейських клубів виводили в офшорні зони мільйони доларів, щоб уникнути сплати податків.

З таким твердженням вийшов ряд європейських газет, зокрема німецька Spiegel, іспанська El Mundo і британська Sunday Times, повідомляє ВВС Україна

Журналісти заявили, що такі дані були отримані завдяки витоку 18 млн різних документів, зокрема оригіналів контрактів, секретних договорів і електронних листів.

Газети стверджують, що Моурінью і Роналду переводили гроші на рахунки в банках на Британських Віргінських островах, які є офшорною зоною. Зокрема, зазначається, що Кріштіану Роналду в кінці 2014 року вивів туди близько 68 млн доларів. А Жозе Моурінью, як стверджує газета El Mundo, у період з 2010 по 2013 року вивів у офшорну зону близько 13 млн доларів.

Роналду і Моурінью заперечують ці звинувачення. Як заявив їхній представник - футбольне агентство Gestifute - обоє повністю виконують свої податкові зобов'язання перед британськими та іспанськими податковими органами.

Журналісти, які розслідували цю справу, пообіцяли оприлюднити ряд документів про цю справу під спільним заголовком Football Leaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-