ФІФА оголосила трьох претендентів на звання кращого футболіста 2016 року

ФІФА оголосила трьох претендентів на звання кращого футболіста 2016 року

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) оголосила "шорт-лист" на звання найкращого футболіста 2016 року - володар цього титулу стане відомий 9 січня 2017 року.

Як повідомляє BBC, всі троє - нападники, які виступають за клуби іспанської Прімери: португалець Кріштіану Роналду з "Реала", аргентинець Ліонель Мессі з "Барселони" і француз Антуан Грізманн з "Атлетіко".

З 2010 року ФІФА і французький журнал France Football вручали переможцю єдиний приз "Золотий м'яч ФІФА", але цього року угоду було розірвано і, як і раніше, ФІФА визначить кращого футболіста світу, а France Football продовжить вручати свій "Золотий м'яч" кращому гравцеві Європи.

З 2008 року титул кращого футболіста планети не діставався поки нікому, крім Роналду і Мессі - португалець за ці роки виявлявся кращим тричі, аргентинець - п'ять разів.

Нині Кріштіан Роналду має хороші шанси скоротити відставання від Мессі, оскільки йому вдалося з "Реалом" виграти Лігу чемпіонів, а влітку стати з національної збірної чемпіоном Європи (хоча у фінальному матчі через травми він зіграв менше тайму).

Мессі тим часом зробив з "Барселоною" дубль, перемігши в чемпіонаті та Кубку Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада ФІФА опублікувала 23 імені претендентів на звання кращого гравця року FIFA's Best. У довгому списку "Золотого м'яча" - 30 прізвищ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-