Вчені розкрили секрети унікальності Роналду та Мессі

Вчені розкрили секрети унікальності Роналду та Мессі

Укрінформ
Вчені кількох європейських університетів по поличках розібрали дії на футбольному полі і розкрили секрети унікальності двох видатних форвардів сучасності - португальця Кріштіану Роналду з мадридського "Реала" та аргентинця Ліонеля Мессі з "Барселони".

Вердикт такий: майстерність Роналду "виходить" з властивостей його хребта, а у Мессі надзвичайно швидко працює мозок, повідомляє іспанська газета Marca

"Де лежить шлях до успіху Роналду? Вчені інституту біомеханіки у Валенсії після кропіткої роботи визначили, що невимушені дії на полі, потужні удари Кріштіану стали можливими завдяки властивостям його хребта. Роналду невимушено підтримує стабільний центр ваги і "важіль" ноги генерує велику потужність удару", - відзначає газета.

"Витоки" геніальність Мессі вивчили вчені мужі з університетів Великобританії, Іспанії та Португалії. Зокрема, були детально проаналізовані 100 голів аргентинця. Мозок Мессі надзвичайно активний і працює набагато швидше, ніж у всіх інших футболістів. Тому Ліонель "не напружуючись" змінює темп гри і приймає алогічні для суперників рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-