Україна займає жорстку позицію нульової терпимості до допінгу - Жданов

Україна займає жорстку позицію нульової терпимості до допінгу - Жданов

Укрінформ
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов категорично засуджує політику подвійних стандартів та грубе втручання держави у питання антидопінгової політики, як це відбувалося у Російській Федерації.

Про це він заявив у понеділок, 7 листопада, у Києві, відкриваючи з вітальним словом 45-те засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи, повідомляє Укрінформ.

“Ми усвідомлюємо, що допінг продовжує залишатися однією з найбільших загроз для чесного спорту. То ж, категорично засуджуємо політику подвійних стандартів та грубе втручання держави у питання антидопінгової політики, як це відбувалося у РФ”, - зауважив Ігор Жданов.

“Хочу підкреслити, що Україна й надалі буде неухильно дотримуватися вимог міжнародного законодавства у сфері боротьби з допінгом. Це наша чітка та принципова позиція”, - наголосив Міністр під час виступу.

Він також зауважив, що 19 жовтня поточного року Верховна Рада прийняла у першому читанні Закон України "Про антидопінговий контроль у спорті", який був розроблений Міністерством з метою приведення чинного законодавства України у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті.

Про важливість візиту Моніторингової групи говорив і президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

“Для нас цей візит є дуже важливим, тому що Національний олімпійський комітет України займає жорстку і принципову позицію нульової терпимості до допінгу. Спільно з Міністерством молоді і спорту, Національним антидопінговим центром ми вживаємо всіх необхідних заходів для боротьби з допінгом,” - зазначив Сергій Бубка.

Ще одним ключовим кроком у напрямку зміцнення антидопінгової діяльності в Україні стало підписання, у рамках засідання Моніторингової групи, Меморандуму про співробітництво між Національним антидопінговим центром України та Національною антидопінговою агенцією Німеччини. Документ підписали Ярослав Курліщук, директор Національного антидопінгового центру, та Андреа Гоцман, керівник Національної антидопінгової агенції Німеччини.

"Це наша спільна перемога на шляху розбудови ефективної та сучасної антидопінгової програми в Україні", - відзначив Ігор Жданов.

Зазначимо, що Моніторингова група Антидопінгової конвенції Ради Європи (Т-DО) є органом, який здійснює нагляд за застосуванням Антидопінгової конвенції Ради Європи. У роботі групи Т-DО беруть участь більше 60 представників державних органів країн-членів РЄ, які відповідають за здійснення політики в сфері боротьби з допінгом у спорті.

Нагадаємо, Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) рекомендує відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань. ВАДА встановила факт держсистеми допінгу у РФ за активної підтримки ФСБ. Так, зокрема, російським легкоатлетам і важкоатлетам заборонили виступати на літній Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро, а також не допустили російську збірну  до змагань Паралімпіських ігор-2016.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-