За

За "Динамо" (Вроцлав) грають виключно українці

Укрінформ
Футбольна команда “Динамо” з польського міста Вроцлав на південному заході Польщі є унікальною – у ній грають лише українці. У групі “C” регіональної ліги Нижньосілезького воєводства РП команда з максимумом набраних очків випереджає конкурентів й очікує на підвищення у класі.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів засновник і президент команди Сергій Недбайло.

“Команду засновано в липні 2015 року, зараз в ній заявлено 25 футболістів – усі українці. У нас є багато хлопців із західної України, а також з Маріуполя, Харкова, Чернігова, Херсона”,- заявив Недбайло.

За його словами, те, що в команді мають грати лише українці, записано у статуті команди, яке затвердили польські футбольні чиновники.

“У нас домовленість з федерацією: ми не можемо мати у клубі нікого крім українців”,- констатував президент і спонсор клубу.

Він зазначив, що кістяк команди складають студенти, які навчаються у Польщі. Натомість, основною проблемою він назвав велику ротацію, адже у багатьох хлопців закінчуються візи і часто після повернення в Україну вони вже не повертаються до Польщі.

Футбольний клуб грає на аматорському рівні, а тому футболісти не отримують зарплату, а грають у своє задоволення. Лише з підняттям у дивізіон “А” у Польщі футболісти зможуть розраховувати на зарплату.

За словами Недбайла, команда існує на кошти, зароблені фірмою Impulse Technologies, власником якої він є, і сприяння голови вроцлавського Фонду “Україна”, директора Почесного консульства України у Вроцлаві Артема Зозулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-