Чи врятує Реброва свіжа кров?

Чи врятує Реброва свіжа кров?

Укрінформ
Матч в Лісабоні може стати для «Динамо» та персонально Сергія Реброва переломним в цьому сезоні 

Будь-який позитивний результат (в ідеалі, звичайно, перемога) не лише збереже шанси киян на вихід з групи ЛЧ, але й додасть команді такої необхідної впевненості у власних силах.  Якщо при цьому динамівці ще й гру якісну продемонструють, то вважайте, що Ребров отримає індульгенцію до літа.   

Бенфіка – Динамо. 21.45. Лісабон. «Ештадіу ду Бенфіка». Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція). Пряма трансляція на каналах «Україна» та «Футбол 1».

Нові обличчя в «Динамо»: дві перемоги, дев’ять голів

Після київської поразки від «Бенфіки» 0:2 та нічиї 1:1 в поєдинку чемпіонату з «Олександрією», тренерський штаб «Динамо» нарешті наважився на кардинальне оновлення складу. Як наслідок, в основному складі у двох наступних матчах проти «Зорі» та «Карпат» з’явились колишні дублери – захисник Зураб Очігава, хавбеки Олександр Тимчик і Павло Оріховський, нападник Артем Бесєдін. Якщо згадати ще і Віктора Циганкова, то фактично половині складу «Динамо» в тих поєдинках не виповнилось 22 років! От таке от омолодження. До слова, обидва матчі кияни виграли із загальним рахунком 9:3. По м’ячу забили Циганков, Оріховський і Бесєдін.

Зрозуміло, те чого вистачило для «Карпат», не достатньо навіть для нічиї в Лісабоні. На хвилинку, «Бенфіка» перебуває у суперформі, програвши в сезоні лише один матч з 23-х, а всі її лідери здорові. Сьогодні Реброву необхідно так змікшувати склад зі старих та молодих, аби той спрацював на всі сто. При цьому, не забуваймо, що не гратиме лідер «Динамо» Андрій Ярмоленко. Не буде і кількох інших важливих для команди гравців – захисника Данило Сілви та опорника Дениса Гармаша.

Вчимося перемагати без Ярмоленка

Отже, на кого з молодих сьогодні слід чекати? Точно зіграє на правому фланзі півзахисту Циганков, у якого вже ледь не статус головної надії нашого футболу та рятувальника київського клубу. 50% даємо на появу в нападі талановитого Бесєдіна. Він сьогодні точно не гірший за бразильца Мораеса. Навряд чи Ребров ризикне розбивати на такий відповідальний матч пару центральних захисників Хачеріді – Віда, тому Очігава розпочне поєдинок в запасі. Так само як і Оріховський, який наразі поступається досвідом Буяльському. На жаль, навряд чи побачимо сьогодні перспективного Тимчика, який прилетів в Португалію з пошкодженням.

Нині «Динамо» зобов’язане не просто навчитися грати без Ярмоленка, але й навчитися перемагати без нього. Взимку, а швидше влітку, Андрія таки продадуть і тоді вже не буде на кого валити проблеми в атаці. Ребров це розуміє, і як продемонстрували останні зустрічі, вже починає будувати «Динамо» без Ярмоленка. В цьому «Динамо» гра в нападі вже не зводитиметься до «віддай м’яч Андрію і той щось вигадає», це має бути різнопланова та різновекторна модель атаки. Її сигнальний варіант ми повинні якраз і побачити в матчі проти «Бенфіки». Динамівці, а насамперед динамівська молодь, мають сьогодні більше комбінувати, більше брати гру на себе, більше бити по воротах і фантазувати на полі. Чи вийде – не знаємо, але нудно точно не буде.

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-