У Харкові знову великий футбол: матч Україна – Сербія

У Харкові знову великий футбол: матч Україна – Сербія

Укрінформ
УЄФА сьогодні офіційно підтвердила, що 15 листопада в Харкові буде проведено матч Україна - Сербія, що дозволить повернути міжнародні матчі до міста.

Про це заявила керівник Харківської ОДА Юлія Світлична на брифінгу за участю глави ФФУ Андрієм Павелко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми підписали меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області та домовилися про те, що проведемо на стадіоні" Металіст" матч за участю національної збірної України. При цьому влада області повинна була виконати 4 умови: заручитися підтримкою ФФУ, підготувати стадіон "Металіст" для проведення цього матчу, отримати згоду збірної іншої країни і сертифікат УЄФА. Всі ці умови виконані", - зазначила Світлична.

За її словами, "на даний момент ні в одній країні не діють заборони для громадян на відвідування Харківської області".

"Останній матч, який був проведений на стадіоні, показав, що при злагодженій роботі силових структур і організаційній підготовці ми можемо забезпечити безпеку і комфорт всіх матчів", - додала Світлична.

Як повідомив Павелко, "УЄФА дала нам відповідь про те, що в Харкові 15 листопада проведуть матч Україна - Сербія". За його словами, офіційне підтвердження від збірної команди Сербії з футболу вже прийшло до ФФУ. "Після матчу ми зможемо говорити, що місто Харків буде відкрито для міжнародних матчів", - сказав він.

Глава ФФУ також запевнив, що буде докладено всіх зусиль до того, щоб збірна України відчувала себе в Харкові "як вдома".

"Сьогодні ми відвідали стадіон і переконалися, що він відповідає всім вимогам УЄФА. Це одна з найкращих арен країни: і поле, і газон в ідеальному стані ... Крім того, головний тренер національної збірної Андрій Шевченко наполягав, щоб матчі команди проходили саме тут. Рівно за місяць харківські вболівальники зможуть прийти на відкрите тренування нашої збірної на стадіоні. Ця гра дасть можливість в подальшому приймати тут матчі європейських кубків ", - підкреслив Павелко.

Нагадаємо, що після початку бойових дій на сході України в Харкові заборонили проводити міжнародні матчі з футболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-