Федерація прагне відродити традиції фігурного катання в Україні

Федерація прагне відродити традиції фігурного катання в Україні

Укрінформ
Українська Федерація фігурного катання на ковзанах (УФФК) планує відродити славні переможні традиції цього виду спорту в нашій країні.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив її президент Михайло Макаров, який очолив громадську організацію 25 серпня на звітно-виборній конференції, передає Укрінформ.

"Основні цілі Федерації зрозумілі: всебічна підтримка спортсменів, збірної країни, створення усіх умов для якісної підготовки та успішного виступу на національних та міжнародних змаганнях", - сказав Макаров.

Торкнувшись питання реформ у Федерації, він підкреслив, що зміни будуть спрямовані на розширення повноважень відділень Федерації на місцях.

"Новий склад президії висловився за принцип створення Української Федерації на основі не фізичних, як було раніше, а юридичних осіб у регіонах. Вони будуть повністю самостійними у фінансовому та виборчому плані. Кожне наше територіальне відділення дістане можливість самостійно вирішувати свої поточні питання", - зазначив президент УФФК.

Стосовно статусу Федерації він повідомив, що Міністерство юстиції України вже внесло відповідні зміни до Державного реєстру громадських організацій.

Заслужений працівник фізичної культури та спорту Людмила Михайловська, член президії УФФК, у свою чергу зазначила, що головна мета керівництва Федерації полягає у своренні умов виховання класних фігуристів.

"Я була першим президентом Федерації фігурного катання України ще у далекому 1980 році. Українська земля дуже багата на таланти, і ми маємо збирати рясний врожай медалей. І, як ми заємо, нагороди були - і олімпійські, і чемпіонатів Європи та світу, і світових юніорських першостей. Але, на жаль, потім стався спад. Сьогодні рівень фігуристів знизився. Мета нового керівництва Федерації - створити всі умови для того, щоб тренери і спортсмени мали змогу планомірно готуватися і демонструвати високі результати. Дуже приємно, що навіть за цей короткий термін керівний склад Федерації зробив дость багато. Віднайшлися спонсори, щоправда, "генеральних" ще немає, проте ці люди люблять фігурне катання і готові вкладати в нього гроші. Вже надано допомогу провідній танцювальній парі Олександра Назарова - Максим Нікітін. Вони нині тренуються в США у відомого тренера Ігоря Шпільбанда. Спонсори вже придбали їм інвентар, до того ж пошили нові костюми нашим юним фігуристам", - розповіла Михайловська.

На думку чемпіона Європи Дмитра Дмитренка, для підняття престижу та популяризації вітчизняного фігурного катання настав час проводити шоу, як це роблять у деяких європейських країнах.

"Зараз ситуація у нашому фігурному катанні така, що гірше не буває. Давайте попрацюємо і зробимо висновки через рік-два. Оскільки фігурне катання - технічний та артистичний вид спорту, наше завдання полягає у створенні особистостей. От, скажімо, у Швейцарії проводять шоу "Арт он Айс" із залученням своїх молодих талановитих спортсменів. Через деякий час вони отримали дворазового чемпіона світу, призера Олімпіади Стефана Ламбьєля та інших класних фігуристів. І в решті країн, які правильно працюють над розвитком цього виду спорту, буквально "на рівному місці" з'явилися харизматичні виконавці, яких любить публіка і навіть судді інколи помилки прощають. От і в Україні варто проводити подібні шоу. Причому, не помпезні, а такі, щоб протягом кількох днів молоді фігуристи мали змогу під час міні-турів спостерігати за "зірками" у побуті. Бачити, як їхні кумири виходять на розкатки, тренуються, потім переймати цей досвід і самим виступати на публіці", - резюмував Дмитренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-