Взяли своє. Україна вперше перемогла з Шевченком

Взяли своє. Україна вперше перемогла з Шевченком

Укрінформ
Обігравши Косово 3:0, збірна України здобуває першу перемогу у відборі на ЧС-2016. Водночас це і перша перемога Андрія Шевченка як головного тренера збірної.

Коли як не зараз. Саме так усі вважали перед матчем проти Косового, розмірковуючи про перший виграш збірної під керівництвом Андрія Шевченка. Перемога над загадковим і потенційно сильним суперником мала підтвердити, що «синьо-жовті» рухаються у вірному напрямку. Та й з турнірної точки зору, три очки в домашньому матчі проти Косового (хай по факту в Польщі і майже без глядачів) - це обов’язкова програма. Інакше немає сенсу ставити за мету вихід на ЧС-2018.

Шевченко виставив з перших хвилин той самий склад, що і проти турків. Очевидно, тренерський штаб залишився задоволеним грою в Коньї і не став нічого змінювати. Усі розмови вболівальників про погану форму Коноплянки та втому 34-річного Кучера так і залишились розмовами.

Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що українцям доведеться складно. Ми намагалися грати технічно і швидко, але суперник вміло захищався і не залишав нам простору та часу на прийняття рішення. За таких обставин багато залежало від індивідуальних дій наших лідерів. Й у підсумку спрацював саме персональний хід – це Кравець майстерно виконав удар по діагоналі.

Загальне враження, яке залишилося від першого тайму – збірна чітко виконує план на гру. Доклавши зусиль аби вийти вперед, ми почали економити сили і ловити суперника на випадах. Сподобалися настрій, рух і бажання грати красиво.  У «синьо-жовтих» ніхто не провисав. А Коноплянка, якого після матчу з турками критикували найбільше, навпаки виявився одним з найкращих.

По перерві дуже не хотілось повторення поєдинку з Туреччиною, для цього наші мали не притискатися до воріт. І диво сталося. Українці не стали грати в обережний футбол, не стали затискати себе, думаючи лише про результат.

Втім, збірна задовго прицінювалася до другого голу. Здалося навіть, що наші почали бавитися з вогнем. Косовари пішли вперед великим силами і біля воріт П'ятова момент став виникати за моментом.

На нас чекало важке і нервове закінчення матчу, але тут спрацювали заміни Шевченка. Ротань і Караваєв посилили гру і допомогли команді зробити останні вирішальні зусилля. Караваєв віддав гольовий пас Ярмоленку – 2:0.  

Нарешті Ротань забив розкішний м’яч, зробивши рахунок 3:0.

Без перебільшення дуже важлива перемога. З турнірної точки зору і з точки зору психології. Є три очки, є симпатичний сучасний футбол, є бажання змінюватись. Нарешті, є перша перемога для Андрія Шевченка. Так, Косово не найгрізніший суперник, але з такими командами дуже не просто грати. А осоромитись можна за п’ять хвилин.

3:0 – ніби і комфортна перевага, втім не все у «синьо-жовтих» вийшло. Якщо група атаки (Ярмоленко, Коноплянка, Зінченко, Кравець) знову відіграли на високому рівні, то в захисті (за винятком надійного Степаненка) є недоліки. Скажімо, Бутко і Соболь чудово підтримували атаку на флангах, але при цьому систематично не встигали на опонентами біля власних воріт. Вочевидь, робота над помилками в захисті – перше чим займеться тренерський штаб найближчим часом.

Святослав Василик

Фото: ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-