На стадіоні у Кракові розгорнули найбільший у світі прапор України

На стадіоні у Кракові розгорнули найбільший у світі прапор України

Фото
Укрінформ
Сьогодні в польському Кракові на стадіоні імені Маршалека Пілсудськи відбудеться кваліфікаційний матч Чемпіонату світу-2018 між збірними України та Косово. Матч пройде у Польщі на прохання Федерації футболу України провести футбольний поєдинок на нейтральній території, оскільки Україна не визнає незалежності Косово.

Про це повідомляє громадська організація "Батьківщина Молода".

Проте місцеві органи влади надали дозвіл на відвідання матчу лише 999 українським вболівальникам, мотивуючи це тим, що за польським законодавством захід, на якому присутні 1000 осіб, вважається масовим і потребує спеціальних дозволів. Апеляції Федерації футболу України щодо збільшення кількості фанатів не були розглянуті польською стороною.

У зв'язку з цим Федерація футболу України та громадська організація "Батьківщина Молода" вирішили підтримати бійцівський дух українських футболістів та настрій присутніх вболівальників і розгорнули на трибунах стадіону найбільший прапор України у світі.

Прапор має розміри 60х40 метрів та занесений до Книги рекордів України. За останні 2 роки прапор був розгорнутий у понад 20-ти містах, зокрема: Одесі, Львові, Сумах, Івано-Франківську, Маріуполі, Бахмуті, Херсоні, Луцьку, Дніпрі та ін. Він символізує єдність та неподільність України. Також прапор був розгорнутий на трибунах НСК «Олімпійський» під час першого матчу кваліфікації на Чемпіонату світу-2018 між Україною та Ісландією. Закордоном прапор розгортається вперше.

Фото: facebook.com/BatkivshchynaMoloda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-