Шевченко: Циганков навряд чи допоможе збірній в матчах з Туреччиною і Косово

Шевченко: Циганков навряд чи допоможе збірній в матчах з Туреччиною і Косово

Укрінформ
Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко напередодні відбіркових матчів чемпіонату світу-2018 проти команд Туреччини і Косово повідав журналістам про дві новини - гарну і не дуже.

Приємна новина стосувалася організації матчу зі збірною Косово на території Польщі, а саме в Кракові, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

"Практично завершилася ця епопея з приводу того, де ми будемо грати цей матч. Важливо, щоб наші вболівальники могли приїхати в це місто і підтримали команду. Добре, що Краків знаходиться недалеко від нашого кордону, а значить, нашим шанувальникам буде простіше дістатися до місця проведення зустрічі. А ось неприємною новиною є те, що Віктор Циганков, який провів кілька матчів в основному складі "Динамо" і відзначився в Лізі чемпіонів, навряд чи зможе допомогти в майбутніх матчах. У нього виявили пошкодження, тому доведеться дозаявляти в національну команду ще одного гравця", - зазначив наставник "синьо-жовтих".

Швидше за все, за його словами, це буде півзахисник луганської "Зорі" Олександр Караваєв.

Ключовим завданням українців у виїзному матчі з Туреччиною буде подолання "бар'єру місцевих трибун", адже тамтешні вболівальники відомі на всю Європу своєю "гарячої" підтримкою.

"Напевно, хлопці будуть хвилюватися. Команді важливо бути сконцентрованою з перших хвилин. Цей матч дуже важливий для нас, але і про гру з Косово не потрібно забувати. Це теж досить серйозний суперник", - підкреслив Шевченко.

З приводу того, кому тренер довірить місце в стартовому складі гостьової зустрічі з турками, Шевченко буде знати напевно вже перед самою зустріччю. Все залежить від того, хто з гравців і в якому фізичному і психологічному стані підійде до майбутньої гри.

"Подивимося на стан кожного. Зараз ми викликали в збірну двох нових гравців. Кожен з них заслужив цей виклик. Важливо, щоб хлопці впоралися, коли вони вперше приїжджають до збірної. Тут існують всі умови, щоб відчувати себе комфортно і показувати кращі якості", - запевнив наставник збірної України.

Як і перед стартовою грою кваліфікації з Ісландією, Шевченко досі вважає, що у відбірковій групі I зібралися дуже рівні за ігровими якостями національні команди. На його думку, кожна збірна претендує на вихід у фінальну частину світової першості-2018: "Слабких суперників тут немає. Косово? Про недооцінку цієї команди не може бути й мови", - підсумував Андрій Шевченко.

Нагадаємо, чергові відбіркові матчі чемпіонату світу збірна України проведе 6 жовтня в місті Конья проти турків і 9 жовтня на нейтральному полі в польському Кракові проти команди Косово.

Після першого туру в групі I всі команди (Україна, Туреччина, Хорватія, Ісландія, Фінляндія, Косово) набрали по 1 очку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-