Російські хакери злили дані WADA про Надаля і ще 25 спортсменів

Російські хакери злили дані WADA про Надаля і ще 25 спортсменів

Укрінформ
Група російських хакерів, які називають себе Fancy Bears, розмістила на своєму сайті четверту добірку документів, отриманих шляхом злому бази даних Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Як повідомляє DW, на цей раз матеріали стосуються 26 спортсменів з десяти країн: Аргентини, Бельгії, Бурунді, Канади, Данії, Франції, Великобританії, Угорщині, Іспанії та США.

"На кожного атлета викладена індивідуальна добірка документів, з яких випливає, які саме заборонені препарати, в яких дозах і наскільки регулярно приймалися за призначенням лікаря. Також вказується, яка саме антидопінгова інстанція давала добро на подібного роду виключення з правил", - йдеться в повідомленні.

Серед тих, чиї імена потрапили в список, - іспанський тенісист Рафаель Надаль, колишній перша ракетка світу в одиночному розряді і золотий призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро в парному розряді. Як випливає з документів, йому двічі внутрішньом'язово вводився синтетичний глюкокортикоїдний препарат - ацетат бетаметазону.

У переліку також фігурує американська спортивна гімнастка Лорі Ернандес, яка завоювала в Ріо золото в командному багатоборстві і срібло у вправах на колоді. Крім того, у список увійшов американський плавець Коннор Чи Йегер, володар срібла Ігор 2016 року на дистанції 1500 м вільним стилем.

В цілому, за даними на 19 вересня, в списках, опублікованих хакерами Fancy Bears, значаться 66 спортсменів з 17 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-