На Паралімпіаді одна з українських спортсменок знепритомніла

На Паралімпіаді одна з українських спортсменок знепритомніла

Укрінформ
На Паралімпіаді у Ріо одна із українських спорстменок втратила свідомість. 

Про це пише Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич на своїй сторінці у Facebook.

"Шостий день Паралімпіади став найспекотнішим днем кінця бразильської зими: в Ріо +38,6. У поєднанні з високою вологістю дихати розпеченим повітрям дуже важко. Одна із наших спортсменок втратила свідомість", - пише Сушкевич.

Але українські спорстсмени у цій неймовірній спеці продовжують ставити рекорди.

"Василь Ковальчук відстріляв золото у пневматичній гвинтівці та ще й встановив паралімпійський рекорд. І тепер разом з його дружиною Ольгою Ковальчук, яка раніше взяла срібло у нас в команді стрілків - призова сім'я.

Наш Женечка Богодайко продовжує рахунок своїм золотим перемогам, а наш дебютант Крипак Максим - унікальної долі спортсмен - здобувши сьогодні золоту медаль, вже має в Ріо 5 високих нагород - 3 золоті та 2 срібні.

До речі, у Богодайка Євгена - 2 золоті та 2 срібні, у Дуброва Дениса - 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові медалі... І дуже особлива ситуація в Мерешко Лізи, у якої вже 3 золоті медалі і в якої, на жаль вчора судді зняли срібний результат, вважаючи, що була допущена помилка в техніці плавання", - йдеться у повідомленні.

Як зауважує Сушкевич, навколо української команди - ажіотаж уваги і захоплення. "Я був здивований, коли до мене підійшов депутат Національного конгресу Бразилії і почав поздоровляти Україну, що вона представлена такою чудовою паралімпійською командою. І я впізнав супер-зірку світового і бразильського футболу, кращого гравця світового футболу 1994 р. - Ромаріо де Соуза Фарія", - пише він.

"І вже традиція: не менше 10-ти нагород на день! А сьогодні - 11 медалей: 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові медалі. І загалом 72 високі нагороди: 27 - золотих, 21 - срібних, 24 - бронзових. 

Впевнено тримаємо третє місце за кількістю золотих нагород та загальною кількістю медалей. Потихеньку тиснемо на Батьківщину світового паралімпійського руху", - зазначив Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-