Дербі навпіл. «Шахтар» та «Динамо» поділили очки в Харкові

Дербі навпіл. «Шахтар» та «Динамо» поділили очки в Харкові

Укрінформ
«Шахтар» і «Динамо» зіграли в 7-у турі чемпіонату України у нічию 1:1. На гол Гусєва з пенальті, гірники відповіли влучним ударом Дентіньйо.

«Шахтар» і «Динамо» зіграли в 7-у турі чемпіонату України у нічию 1:1. На гол Гусєва з пенальті, гірники відповіли влучним ударом Дентіньйо.

Головний матч чемпіонату чекали одночасно із захопленням та побоюванням. В Харкові на новій «домашній» арені донеччан очікувався аншлаг – 40 тисяч. І це надихало. В той же час останні поєдинки «Шахтаря» і «Динамо» виходили прісними. Було передчуття, що суперники вкотре  захопляться боротьбою і обережними схемами. Як наслідок, видовища ми знову не побачимо.

Тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека випустив очікуваний склад. Тайсона, який затримався в збірній Бразилії, не було. Зате вийшов Бернард, який залікував травму. В центрі захисту пару Ракицькому склав Кучер, незважаючи на невдалий матч за українську збірну. На вістрі атаки Фонсека зробив ставку на Феррейру. А от Сергій Ребров дещо здивував. В основі з’явились Макаренко та Гусєв. Вони замінили Антунеша та Громова і відповідали за лівий фланг. Виставив Ребров також Хачеріді з Рибалкою, які щойно відновились після пошкоджень.

«Динамо» з перших хвилин намагалося грати гостріше. А от «Шахтар» обережно вичікував. Номінальних господарів влаштовувало починати із засідки, розраховуючи на швидких Марлоса і Бернарда. В цілому до перерви гра захоплювала. Команди не затримували м’яч в середині поля і намагалися загострювати гру біля воріт суперника.

Гол Гусєва з пенальті змінив перебіг матчу. «Динамо» перебудувалося на гру другим номером. А «Шахтар» поступово прибирав усе до своїх рук і ніг. Динамівці моментами дуже непереконливо захищалися. Складалося враження, що киянам не вистачає сил рухатись на швидкостях суперника.

Головне враження від першого тайму – гра «Шахтаря» більш організована, більш гостріша. «Динамо» діяло переважно імпульсивно, на емоціях та поодиноких вибухах Ярмоленка і Мораеса. Правий фланг киян провис і господарі, насамперед Бернард, робили там усе, що їм заманеться. Штормило динамівців і по центру, де Сидорчук і Рибалка програвали багато боротьби.

Після перерви «Шахтар» почав тиснути великими силами. Аби зупинити суперника динамівці перейшли на тактику дрібного і середнього фолу. У результаті за кілька хвилин матч перейшов у фазу дуже жорстких ігрових сутичок. Згодом поєдинок розпався на ланцюг порушень, пауз і спроб донеччан атакувати. В одній з таких атак вони і відігралися. Рахунок 1:1 протримався до фінального свистка.

Матч залишив більше запитань ніж відповідей. Після більш-менш видовищного першого тайму по перерві ми знову побачили, звичний для поєдинків між нашими лідерами, футбол з елементами бойових мистецтв. Команди отримали 9 попереджень на двох і добре, що цього разу не дійшло до бійки. Емоції та непоступливість це добре, але хотілось би все ж бачити справжній футбол, а не лупцювання по ногах.

Як і личить лідеру, «Шахтар» мав більш цілісніший вигляд. У команди є кому створювати моменти і забивати. У команди видно резерв. А от «Динамо» окрім боротьби не показало нічого. Напередодні старту в Лізі чемпіонів за киян насправді тривожно.

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-