Чи вдасться розтопити крижані редути ісландців

Чи вдасться розтопити крижані редути ісландців

Аналітика
Укрінформ
Сьогодні збірна України проведе стартову гру відбору до чемпіонату світу-2018 проти команди Ісландії.

Зустрічаються найслабша команда Євро-2016 і один із щасливчиків континентальної першості, який обігравши самих англійців, вийшов до чвертьфіналу турніру. У якості розчарованих - ми, в ролі героїв - вони. Прямо скажемо, все якось незвично і навіть нелогічно.

Але чи так вже нелогічно?.. Ісландці прогресують у футболі не один рік і тому гідні прориву. А ми, до речі, давайте згадаємо, як нелегко було зірковій команді України, з Шевченком і Ребровим, у відборі до Євро-2000. У той час наша збірна була сформована на базі київського "Динамо", яке впевнено розправлялося в Лізі чемпіонів над "Арсеналом", "Реалом". А ось розтопити крижані редути ісландців 1 квітня 1999-го на НСК "Олімпійський" не вдалося (1:1). До речі, у тому відбірковому циклі на ісландцях осіклися і французи (1:1) і росіяни, які привезли з Країни гейзерів несмачного бублика (0:1).

Та повернемося в сьогодення. Цей матч проти ісландців, які, між іншим, і в рейтингу ФІФА нас обігнали (відповідно 23-тє і 30-те місця), цікавий і самим фактом дебюту на посаді головного тренера "синьо-жовтих" Андрія Шевченка. З приводу цього призначення було багато протилежних думок. Але будемо сподіватися, що на тренерському містку володар "Золотого м'яча" 2004 року покаже себе так само, як і на футбольному полі. Правда, для цього одного матчу замало...

Природно, ісландці спробують продовжити свою переможну ходу і підтримати нинішній статус національних героїв. Щоправда, після п'яти років роботи її покинув хитромудрий шведський тренер Ларс Лагербек. Нинішній наставник, 49-річний Хеймір Хальдгрімссон напевно хоче продовжити цю роботу в успішному ключі. Причому, від оборонної та контратакуючої тактики, акценту на стандарти він навряд чи відмовиться. Втім, для ісландців це, напевно, ідеальний і єдиний варіант. Технічних та суперкласних майстрів шкіряного м'яча у них, прямо скажемо, замало.

Тепер про наших футболістів. Спочатку Шевченко викликав 31-го гравця. Потім вирішив додати до них Ротаня та Морозюка. Після чого збірну залишили Безус, Рибалка, Юрченко, Гармаш, Караваєв, Довбик, Баланюк, Ксьонз і той же Морозюк. Залишилося 23 виконавці. На жаль, немає захисника київського "Динамо" Хачеріді. Євген ще не вилікувався після травми. Тому у центрі захисту напевно зіграє донецький дует Ракицький - Кучер. Побажаємо ж йому не втрачати концентрацію під час виконання суперниками аутів, штрафних та кутових ударів.

І ще ми, звичайно, будемо сподіватися на наших "креативників". Таких в Ісландії немає. Йдеться про Коноплянку та Ярмоленка. Однак визнаємо, що їхня нинішня форма далека від ідеальної.

Нагадаємо, гра пройде при порожніх трибунах "Олімпійського" - покарання ФІФА за недбайливих уболівальників. Після відбіркової гри чемпіонату світу-2014 із Сан-Марино у Львові, ФІФА покарала збірну України матчем без глядачів, а "Арену-Львів" дискваліфікувала на 5 років.

Словом, виходить, що ми сьогодні не фаворити. Але так не вважають букмекери. Наприклад, авторитетна контора William Hill приймає ставки на перемогу України з коефіцієнтом 1.85, в той час як аналогічний показник на успіх Ісландії - 4.40. Ступінь ймовірності нічийного результату оцінюється коефіцієнтом 3.40.

Букмекери вважають найбільш імовірним результатом поєдинку перемогу українців з рахунком 1:0 (коефіцієнт - 6,50), 2:0 (8,50) або 2:1 (8,50), а також нічиї - 1:1 (7,00) або 0:0 (8,50).

Нагадаємо, матч Україна - Ісландія розпочнеться о 21.45 на НСК "Олімпійський". Поєдинок обслуговуватиме бригада арбітрів із Франції, яку очолює 34-річний Клеман Тюрпен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-