Українці на Майдані проводжають спортсменів на Паралімпіаду в Ріо

Українці на Майдані проводжають спортсменів на Паралімпіаду в Ріо

Укрінформ
На Майдані Незалежності у столиці проходить церемонія проводів українських спортсменів на Літні Паралімпійські ігри-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підтримати паралімпійців прийшли кілька тисяч людей.

Учасники збірної розташувалися на сцені, а навколо, за даними організаторів, розміщено 2 тисячі сидячих місць для рідних спортсменів, а також інших запрошених гостей, серед яких і бійці АТО, що отримали інвалідність унаслідок військового конфлікту на Донбасі.

Ще кілька тисяч людей спостерігають за урочистостями біля стели Незалежності й уздовж Хрещатика.

Церемонія розпочалася з демонстрації короткого фільму про підготовку спортсменів до Паралімпіади та їхні очікування від ігор у Ріо.

Згодом зі сцени пролунали вітання від вищого керівництва держави.

Так, заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко від імені Глави держави передав спортсменам побажання міцного здоров'я, впевненості та перемог.

"Сподіваємося на вашу силу, міць і незборимий український дух! Знаємо, що кожен ваш здобуток важливий для громадян України, оскільки надихає їх на повноправну участь у житті суспільства, утвердження здорового способу життя та досягнення нових перемог! Високо і гордо несіть синьо-жовтий прапор Батьківщини", - зачитав Павленко вітання Президента Петра Порошенка.

У свою чергу, міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів, що нинішня паралімпійська збірна суттєво поповнилася новими спортсменами, проте до неї також входять і ті, хто не раз представляв нашу державу на паралімпіадах.

"Ваші здобутки стануть яскравим спільним результатом роботи всіх тих, хто професійно працював з вами. Успішних стартів заради майбутніх перемог! Ми вболіватимемо і чекатиме вас на рідній землі з перемогою в ім'я нашої незалежної України", - зацитував урядовець побажання від Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Підтримати паралімпійців перед поїздкою до Бразилії прийшов і Київський міський голова Віталій Кличко.

"Щиро від усіх киян, від усіх українців хочу висловити вам всім повагу за вашу силу духу, залізну волю, за те, що ви, незважаючи на всі перепони життя, ідете на завдання, які поставили перед собою! Ми пишаємося вами!" - підкреслив мер столиці.

Присутній на заході президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич розповів про долю тих чи їнших членів збірної, їхній шлях до спорту і перемог.

"Найпершою, найголовнішою умовою, щоб людина могла перемагати, особливо людина, яка має ознаки інвалідності, є віра в неї, віра в її можливості", - наголосив Сушкевич.

Також перед паралімпійцями виступають і відомі українські співаки та музичні гурти, серед яких "Бумбокс", "Піанобой", Артем Лоїк та ін.

Як повідомляв Укрінформ, XV Літні Паралімпійські ігри пройдуть із 7 до 18 вересня в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Усього на змаганнях будуть розіграні 526 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Українську паралімпійську збірну представлятимуть 172 спортсмени у 15 видах спорту. Україна вже вшосте бере участь у Паралімпіаді, але цьогорічна команда - найчисельніша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-