Ріо-2016. День 12. Текстова трансляція. Чебан у фіналі!

Ріо-2016. День 12. Текстова трансляція. Чебан у фіналі!

Оновлюється
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 17 серпня розігрують чергові 16 комплектів нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо проходять змагання в 19 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаються в 9 видах спорту, у двох з них на медалі розраховують українські спортсмени.

За право піднятися на олімпійський п'єдестал претендують борчині Оксана Гергель (58 кг), Аліна Стадник-Махиня (69 кг), а також легкоатлетка Марина Бех (стрибки в довжину).

*****************************

05.15 – Вже звикаємо на цій Олімпіаді тішитись з малого. Цього разу межею наших можливостей стає просто вихід до фіналу. Так, було дуже приємно дізнатись, що у медальний фінал А вийшов таки наш Юрій Чебан. У дуже сильну фінальну компанію потрапила наша стрибунка у довжину Марина Бех. Можливо, через це і розгубилася. Розчарували нас сьогодні українські дівчата у вільній боротьбі. Натомість, сильно пройшов половину дистанції десятиборець Олексій Касьянов. Герої дня – японські дівчата у вільній боротьбі. Три категорії – три золоті медалі! 

05.05 – Досить несподівано увесь п’єдестал в бігу на 100 м з бар’єрами зайняли американки. Золоту медаль виборола Бріанна Роллінс – 12.48. Другою фінішувала Ніа Алі, третьою – Крісті Кастлін. А от сильні бар’єристки з Європи залишились без нагород.

04.50 – Другий комплект нагород у тхеквондо. Чемпіоном у чоловіків у категорії до 58 кг став китаєць Чжао Шуай, який переміг у фіналі 6:4 Тавіна Ханпраба з Таїланду. «Бронза» у корейця Кім Техуна і Луїзіто Піє з Домініканської Республіки. 

04.45 – А це нова королева стрибків у довжину.

04.40 – Чемпіонкою на дистанції 200 м стала Елен Томпсон з Ямайки – 21.78. Голландка Дафне Схіпперс фінішувала другою. Торі Боуї зі США була третьою. 

04.35 – Американка Тіанна Бартолетта стала чемпіонкою Ріо-2016 у стрибках в довжину. Її результат – 7.17 м. «Срібло» у Брітні Різ зі США – 7.15. Лише «бронза» у сербки Івани Шпанович – 7.08. Наша Марина Бех заступила у трьох перших спробах і далі не виступала.

04.30 – Перший комплект медалей розіграли майстри тхеквондо. У жінок в категорії до 49 кг перемогла Кім Сохю з Кореї. Вона у фінальній сутичці обіграла сербку Тіяну Богданович. «Бронза» у Патімат Абакарової з Азербайджану та Паніпак Вонгпаттанакіт з Таїланду. 

04.20 – Китай таки переміг у фіналі чоловічої командної першості з настільного тенісу. За рахунку 1:1 китайці взяли два наступні матчі у збірної Японії і стали олімпійськими чемпіонами. «Бронза» у Німеччини.

04.15 – Усейн Болт легко виходить у фінал бігу на 200м. Втім, канадець Андре Де Грассе майже дістав Болта на фініші.

04.10 – Щойно завершився останній чвертьфінал на чоловічому гандбольному турнірі. У супердраматичній боротьбі збірна Польщі обіграла Хорватію 30:27 і тепер у поєдинку за «золотий» матч посперечається з командою Данії. В іншому півфіналі нас чекає справжня битва Франція – Німеччина.

04.00 – Наш Олексій Касьянов посідає 7-е місце після п’яти видів програми у десятиборстві. У нього 4309 очок. А лідирує тут Ештон Ітон зі США – 4621 очок.

03.40 – Триває фінал у стрибках у довжину серед жінок. Наша Марина Бех здійснила дві непогані спроби, але обидві вони були не зараховані через заступ. Прикро. Лідирує наразі Івана Шпанович з Сербії – 6.95. 

03.10 – Битва титанів настільного тенісу Китай проти Японії. У фіналі чоловічої командної першості нічия 1:1. Китайці вийшли вперед, але зірковий Юн Міцутані переміг у драматичному другому поєдинку Сю Ксіна 3:2. Усе вирішиться у парній зустрічі.

02.45 – Перша десятка медального заліку. Україна наразі 33-я. 1 золота медаль, 4 срібні та 2 бронзові.

02.25 – У видовищному матчі (за атмосферу на трибунах слід окремо подякувати аргентинським вболівальникам) баскетбольна збірна США обіграла Аргентину 105:78 і вийшла до півфіналу баскетбольного турніру. Там Dream Team протистоятиме команда Іспанії. В іншому півфіналі Австралія зіграє проти переможця великої югославської битви Хорватія – Сербія.

01.55 – Банзай! Чергове «золото» японок у вільній боротьбі! Цього разу у категорії до 69 кг Сара Дошо дотиснула у фіналі росіянку Наталію Воробйову. «Бронза» у Ельміри Сиздикової з Казахстану та шведки Анни Франссон.

01.35 – У баскетбольному чвертьфіналі США – Аргентина позаду половина гри. Dream Team лідирує 56:40. Здається, у американців в цьому матчі проблем не буде.

01.30 – На турнірі з чоловічого волейболу вже відомі три півфіналісти. Кілька хвилин тому збірна Італії невимушено обіграла суперників з Ірану 3:0 і тепер зіграє проти США. Інша півфінальна пара Росія – переможець матчу Бразилія – Аргентина

01.25 – Тим часом великий Майкл Фелпс повернувся додому і насолоджується відпочинком у сімейному басейні.

00:55 – Кілька хвилин тому розпочався ще один чвертьфінал чоловічого баскетбольного турніру – США - Аргентина. І команда Сполучених Штатів вже поступається 11-19. То ж цей матч обіцяє бути цікавим.   

00.50 – У жіночому фіналі з хокею на траві зустрінуться збірні Голландії та Великобританії. Британки щойно без проблем перемогли команду Нової Зеландії 3:0.

00.40 – Збірна Данії стала третім півфіналістом чоловічого турніру з гандболу. Кілька хвилин тому данці впевнено обіграли команду Словенії 37:30. За вихід у фінал Данія посперечається з переможцем пари Хорватія – Польща. В іншому півфіналі нас чекає битва фаворитів Франція – Німеччина

00:35 – Сьогоднішній день став двічі «золотим» для представниць вільної боротьби з Японії: Каорі Ішо у фінальному поєдинку проти росіянки Валерії Коблової завоювала звання олімпійської чемпіонки у вазі 58 кілограмів. Бронзові нагороди у спортсменки з Тунісу Марви Амрі та у представниці Індії Сакші Малік.

00.05 – 20 серпня на стадіоні «Маракана» футбольний фінал мрії – Бразилія – Німеччина

23:50 – Збірна Німеччини – другий фіналіст чоловічого футбольного турніру на олімпіаді в Ріо, німці з рахунком 2:0 переграли збірну Нігерії. Таким чином бразильці, які будуть протистояти німцям у матчі за олімпійське «золото», мають шанс на домашній олімпіаді помститися німцям за принизливу поразку на домашньому Чемпіонаті світу 2014 року.    

23.50 – Жіноча збірна США стала другим фіналістом турніру з водного поло. Щойно американки обіграли команду Угорщини 14:10. 19 серпня за золоті медалі Ріо-2016 зійдуться США та Італія.

23:40 – Українки Юлія Прокопчук та Ганна Красношлик кваліфікувалися у півфінал зі стрибків у воду (10 метрів), наші дівчата зайняли 14 та 15 місця відповідно, цього вистачило, щоб пройти далі.

23.40 – Один з найцікавіших фіналів сьогодні у легкій атлетиці – жіночі стрибки у довжину. Серед фаворитів: Дарья Клішина (Росія), Тіанна Бартолетта (США), Брітні Різ (США), Івана Шпанович (Сербія). До фіналу також пробилася українка Марина Бех. Побажаємо їй приємно нас здивувати.

23:30 – Японка Ері Тосака (боротьба, вільний

стиль, 48 кілограмів) приносить 8 «золото» своїй країні, здолавши у фіналі Марію Стадник, яка виступає за Азербайджан. У драматичному фіналі уродженка Львова поступилася 3-2.

Бронзові нагороди у цій дисципліні дістались Янан Сун з Китаю та Еліці Янковій з Болгарії.

23:02 – Боксер з Казахстану Даніяр Єлеусінов став олімпійським чемпіоном у вазі 69 кілограмів. У фінальному поєдинку він здолав Шахрама Гіяова з Узбекистану. Бронзові нагороди дістались представнику Франції Сулейману Діопу Сіссоко та марокканцю Моххамеду Рабі.   

22.30 – У другому футбольному півфіналі Німеччина – Нігерія європейці вийшли вперед 1:0. Гол на рахунку Лукаса Клостерманна.

22:25 – Українка Аліна Махіня, на жаль, програла в першому ж для себе втішному поєдинку жіночих змагань з боротьби у вільному стилі, з рахунком 4:7 вона поступилась представниці Туреччини Бусе Тосун.

22.20 – Трішки переможних емоцій з Ріо.

22:10 – Баскетбол, чоловіки. Іспанці у чвертьфінальному матчі напрочуд легко розібрались зі збірною Франції, учинивши розгром супернику -  92-67. У півфіналі іспанці гратимуть або зі збірною Аргентини або з американською Dream Team.

22:05 – А тим часом почався другий півфінал олімпійського футбольного турніру серед чоловіків, в ньому зустрічаються німці з нігерійцями. Максимум за дві години ми знатимемо, хто стане другим фіналістом.

21:38 – Чоловіча збірна Сполучених Штатів з волейболу у чвертьфіналі олімпійського турніру здолала збірну Польщі, яка, не дивлячись на рахунок за сетами 3:0, дала гідний бій американцям.  У півфіналі збірна США зіграє з переможцем пари Італія – Іран.

21.15. Бокс. Визначилися фіналістки у ваговій категорії до 60 кг. "Золото" розіграють Естель Мосселі з Франції, яка пройшла росіянку Анастасію Белякову, та китаянка Інь Цзюньхуа - після перемоги над Мірою Потконен з Фінляндії.

21.13 - Гандболю Німеччина вийшла до півфіналу чоловічого турніру, обігравши Катар - 34:22. Німці зустрінуться з французами, які перемогли бразильців - 34:27. 

21.05 - Чоловіча збірна Бразилії з футболу, яка щойно розгромила Гондурас з рахунком 6:0, стала першим фіналістом олімпійського футбольного турніру. А гол Неймара, який поклав початок розгрому, став найшвидшим в історії олімпійських ігор.

У фіналі на господарів ігор чекає переможець пари Нігерія – Німеччина. 

20.35 - Бадмінтон. Змішана пара з Індонезії Тонтові Ахмад - Ліліяна Натсір виграла "золото" Ігор-2016 в міксті. У фіналі індонезійці обіграли дует з Малайзії Чань Пен Сунь - Го Лю Ін - 2:0 (21:14, 21:12). "Бронза" - у китайців Нань Чжан та Чжао Юньлей. 

20.30 – Юрій Чебан таки пробився до медального фіналу А у змаганнях на каное із 8-м часом. Попередня інформація про те, що українець вибув з боротьби за нагороди, на щастя, виявилась помилкою офіційного сайту Олімпіади. 

20.20 – Лише в серії пенальті жіноча збірна Голландії з хокею на траві здолала команду Німеччини і тепер гратиме у «золотому» матчі Олімпіади. Основний час завершився 1:1, а по пенальті голландки виграли 4:3. В іншому півфіналі зустрінуться Нова Зеландія – Великобританія

20.10 – А ось і відео унікального гола Неймара.

19.55 - Жіноча боротьба. У Аліни Стадник-Махині (69 кг) з'явився шанс поборотися за бронзову медаль. Це з'ясувалося після того, як її кривдниця в 1/16 фіналу японка Сара Досьо пробилася у фінал, вигравши у півфіналі у шведки Дженні Франссон (7:2). Першою суперницею українки на шляху до "бронзового" фіналу буде Бусе Тосун з Туреччини. У разі успіху Аліна зустрінеться з Дороті Йєйтс з Канади. А далі - матч за 3-тє місце з Дженні Франссон.

19.50 – Триває перший півфінал на футбольному турнірі. Після першого тайму збірна Бразилії фактично зняла усі питання у протистоянні з Гондурасом – 3:0. При цьому лідер бразильців Неймар забив історичний м’яч. 

19.40 – Збірна Австралії стала першим півфіналістом Ріо-2016 у чоловічому баскетболі. В матчі 1/4-ої австралійці розгромили команду Литви 90:64. Найрезультативнішим у австралійців став Патті Міллс (24). Баскетболісти з Зеленого континенту тепер зустрінуться з переможцем пари Хорватія – Сербія.

19.20 - Жіноча боротьба. Чемпіонка світу українка Оксана Гергель (58 кг), на жаль, позбулася можливості виступити у "втішних" сутичках за "бронзу". Це з'ясувалося після того, як її кривдниця в 1/8 фіналу Юлія Раткевич з Азербайджану не пробилася у фінал, програвши у півфіналі триразовій олімпійській чемпіонці Каорі Ітьо з Японії (0:10). 

19.10 – Олексій Касьянов вже шостий після трьох видів десятиборства.

19.10 - Легка атлетика. Олексій Касьянов піднявся на шосте місце після третього виду десятиборства - штовхання ядра, де показав результат 14,50 метра. Перед четвертим видом (стрибки у висоту) у Касьянова 2614 очок. Лідирувати продовжує олімпійський чемпіон американець Ештон Ітон (2803).

19.00 - Кінний спорт. "Золото" в конкурі здобула команда Франції. Наїздники зі США завоювали "срібло". У суперечці за "бронзу" Німеччина випередила Канаду.

18.55 – Цікава інформація стосовно кримських спортсменів на цій Олімпіаді.

18.40 – Чемпіон в бігу на 3000 м з перешкодами кенієць Консеслус Кіпруто почав святкувати свою перемогу ще за сто метрів до фінішу.

18.25 - Гандбол. Збірна Франції стала першим півфіналістом чоловічого турніру. У чвертьфіналі "триколірні" перемогли представників Бразилії - 34:27 (16:16) і чекають на переможця протистояння Німеччина - Катар. В іншому півфіналі зустрінуться переможці пар Хорватія - Польща і Данія - Словенія.

18.10 - Легка атлетика.  В бігу на 3000 метрів з перешкодами "золото" з олімпійським рекордом завоював кенієць Консеслус Кіпруто (8.03,28). "Срібло" - у американця Евана Джагера (8.04,28), "бронза" - у кенійця Езекіля Кембоя (8.08,47).

17.45 - Легка атлетика. Визначилися учасники півфінальних забігів на 800 метрів у жінок, місця в яких гарантували українки Наталія Прищепа (1.59,80) і Наталія Лупу (1.59,91). А ось Ольга Ляхова з результатом 2 хвилини 03,02 секунди посіла лише 49-те місце серед 64-х учасниць. Перший час у попередніх забігах показала Мелісса Бішоп з Канади (1.58,38).

17.30 - Легка атлетика. У десятиборців позаду залишився другий вид - стрибки у довжину. Українець Олексій Касьянов показав 7-й результат (7,54 метра) і після двох видів також йде сьомим (1855 очок). Лідирує олімпійський чемпіон американець Ештон Ітон (2030).

17.25 -  Веслування на байдарках і каное. Марії Повх, на жаль, не буде серед учасниць головного фіналу байдарок-одиночок на 500 метрів. За підсумками півфінальних заїздів у волинянки лише 17-й результат.

17.15. Жіноча боротьба. Услід за Аліною Стадник-Махиня (69 кг)у стартовій сутичці програла і чемпіонка світу Оксана Гергель (58 кг). Волинянка у драматичному поєдинку в 1/8 фіналу з рахунком 5:7 поступилася Юлії Раткевич, яка представляє Азербайджан. Якщо Раткевич дійде до фіналу, Гергель боротиметься у втішному турнірі за "бронзу".

16.55 -  Веслування на байдарках і каное. Юрію Чебану не вдасться повторити успіх чотирирічної давнини у Лондоні, де він виборов "золото". Цього разу одесит не потрапив у медальний фінал А на 200-метрівці каное-одиночок. За підсумком півфінальних заїздів Чебан виступить лише у втішному фіналі В.

16.50 – Серед головних подій дня чвертьфінали чоловічого баскетбольного турніру.

16.20 - Жіноча боротьба. Аліна Стадник-Махиня (69 кг) програла стартову сутичку японці Сарі Досьо - 2:11.

16.10 - Веслування на байдарках і каное. Марія Повх пробилася до півфіналу 500-метрівки байдарок-одиночок.

15.50 - Легка атлетика. Завершився перший вид у десятиборстві. Українець Олексій Касьянов показав 7-й час на 100-метрівці (10,78 секунди) серед 32 учасників. Лідером після спринту став Даміан Уорнер з Канади, який фінішував із результатом 10.30.

15.15 - Веслування на байдарках і каное. Олімпійський чемпіон Лондона-2012 українець Юрій Чебан кваліфікувався у півфінал на 200-метрівці каное-одиночок.

15.10 - Веслування на байдарках і каное. Розпочалися попередні заїзди. Чоловіки: 1000 метрів - байдарка-двійка; 200 метрів - каное-одиночка, байдарка-двійка. Жінки: 500 метрів - байдарка-одиночка.

15.00 - Тхеквондо. Стартували сутички у жінок (вагова категорія до 49 кг) та чоловіків (до 58 кг).

14.35 - Дванадцятий день Ігор-2016 розпочався дебютними виступами гольфісток та чвертьфінальними поєдинками бадмінтоністів в одиночному розряді: Лі Чонг Вей (Малайзія) - Чоу Тієн Чен (Кітайський Тайбей), Дань Лінь (Китай) - Шрікант Кідамбі (Індія), Раджив Усеф (Велика Британія) - Віктор Аксельсен (Данія) та Сон Ван Хо (Республіка Корея) - Чень Лун (Китай).

Фото: Getty Images/Elsa.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-