Всю збірну РФ з важкої атлетики відсторонили від Олімпіади

Всю збірну РФ з важкої атлетики відсторонили від Олімпіади

Укрінформ
Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) не допустила збірну Росії з важкої атлетики до участі в Олімпіаді-2016.

Про це повідомляє IWF, передає РІА Новости.

"Тетяна Каширіна і Анастасія Романова були відсторонені ОКР раніше. Ще чотири спортсмени були згадані в доповіді Макларена", — йдеться в повідомленні федерації.

Зазначається, що виконавчий комітет IWF "ретельно вивчив питання", при цьому в дослідження потрапили документи з доповіді комісії Макларена.

У IWF назвали статистику російських важкоатлетів "шокуючою і невтішною", підкресливши, що вони (спортсмени і Федерації важкої атлетики Росії) створили собі "сумнівну репутацію".

"У світлі вищевикладеного, виконком прийняв рішення про відкликання призначення російського технічного представника на Олімпійські ігри", — резюмує IWF.

Квоти російських важкоатлетів на Олімпіаду відійшли у жінок — до Албанії, Грузії, Молдавії; у чоловіків — до Бельгії, Хорватії, Сальвадору, Монголії, Сербії.

Раніше стало відомо, що допінг-проби штангістів з Росії Наталії Заболотної, Світлани Царукаєвої, Олександра Іванова та Андрія Деманова, які були взяті на Олімпіаді в Лондоні в 2012 році, виявилися позитивними.

При цьому президент Федерації важкої атлетики Росії (ФТАР) Сергій Сирцов підкреслив, що це не стане приводом для відсторонення російських важкоатлетів від Ігор в Ріо. Аналогічну заяву зробив і віце-президент ФТАР Максим Агапітов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-