Допінговий скандал: WADA розчарував допуск росіян до Олімпіади

Допінговий скандал: WADA розчарував допуск росіян до Олімпіади

Укрінформ
Президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді заявив, що розчарований рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК) передати рішення про відсторонення російських спортсменів від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро на рівень міжнародних федерацій.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

" WADA розчароване, що МОК не зважив на рекомендації її виконкому, що базуються на результатах розслідування Макларена. (. . .) Доповідь Макларена безперечно довела існування в Росії підконтрольної уряду допінгової програми, яка ставить під питання принципи "чистого" спорту, зафіксовані у світовому антидопінговому кодексі", - заявив Ріді.

Нагадаємо, за підсумками підготовленої для WADA юристом Річардом Маклареном доповіді, агентство рекомендувало МОК усунути російських спортсменів.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення не усувати збірну Росії від Олімпіади. "Чисті" спортсмени отримали шанс виступити в Ріо, якщо їм дозволять міжнародні федерації. Але вже остаточно підтверджене рішення не допускати до Ігор всіх російських легкоатлетів, крім однієї спортсменки - стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-