Олімпійську збірну урочисто провели до Ріо-де-Жанейро

Олімпійську збірну урочисто провели до Ріо-де-Жанейро

Фото
Укрінформ
У суботу, 23 липня, у столиці України пройшли проводи національної збірної України, яка з 5 по 21 серпня відстоюватиме честь нашої країни на XXXI літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який взяв участь в урочистій церемонії на Софійській площі, наголосив, що звідси розпочинається подорож українських олімпійців до перемоги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: Анастасія Сироткіна, Укрінформ.

"Сьогодні надзвичайно зворушливий день. Звідси розпочинається подорож наших спортсменів до перемоги, подорож на Олімпіаду, яка є дуже важливою у житті кожного спортсмена. Кожен, хто стоїть на цій сцені, розпочинав свій спортивний шлях з дитинства, робив дуже багато зусиль для того, щоб вибороти право представляти нашу велику спортивну країну на Олімпійських іграх, де виступлять десять з половиною тисяч учасників і понад двохсот країн", - зазначив Прем'єр.

Голова Комітету ВР України з питань сім'ї, молодіжної політики спорту та туризму Артур Палатний зачитав текст привітання на адресу олімпійців від голови Верховної Ради Андрія Парубія.

"Упевнений, що Олімпійські ігри сприятимуть зміненню миру і дружби між народами у ці важкі часи. Переконаний, що досягнення і здобутки спортсменів підтвердять незламний український дух, утвердять авторитет нашої держави", - йдеться у привітанні Парубія.

У свою чергу, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка сказав: "Наші олімпійці віддадуть всі сили для перемоги. В останні два роки вони успішно змагалися за ліцензії серед кращих спортсменів світу. Українські атлети - справжні герої. Вони зроблять все, щоб над олімпійським п'єдесталом майорів прапор України і звучав гімн нашої країни".

Фото: Вадим Грига, Укрінформ.

Олімпійці поклали квіти до Стіни пам'яті загиблих воїнів АТО на Михайлівській площі, пройшли урочистою ходою за маршрутом вул. Трьохсвятительська - Михайлівська площа - Софійська площа. На честь нашої збірної з концертом виступили зірки шоу-бізнесу, відбулася презентація олімпійської марки та мобільного додатку.

Загалом на літніх Олімпійських іграх-2016 виступлять 205 українських спортсменів.  Вони представлятимуть 27 видів спорту. Це - бадмінтон, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велоспорт (маунтенбайк, трек, шосе), веслування академічне, веслування на байдарках і каное, веслувальний слалом, вітрильний спорт, гімнастика спортивна, гімнастика художня, дзюдо, кінний спорт, легка атлетика, плавання, плавання синхронне, стрибки у воду, стрибки на батуті, стрільба з лука, стрільба кульова, стрільба стендова, сучасне п'ятиборство, теніс, теніс настільний, триатлон та фехтування.

Фото:НОК, twitter.com/poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-