МОК закликав заморозити підготовку до зимових ігор у Росії

МОК закликав заморозити підготовку до зимових ігор у Росії

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) закликав міжнародні федерації зимових видів спорту заморозити їх приготування до змагань в Росії, а рішення щодо участі в Олімпіаді в Ріо-2016 буде винесено 21 липня.

Про це повідомляється на сайті комітету.

МОК закликав заморозити підготовку до таких змагань як міжнародні чемпіонати, світові кубки та інші міжнародні змагання із зимових видів спорту, які могли б пройти в Росії. Міжнародний олімпійський комітет закликав спортивні федерації ввести санкції проти Росії у випадку, якщо порушення, зазначені у розслідуванні Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), підтвердяться.

МОК також заявив, що проведе розслідування і криміналістичний аналіз щодо російських спортсменів, тренерів та організаторів, які брали участь в Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році. МОК зазначив, що більше не буде займатися організацією або патронажем міжнародних змагань у Росії. Йдеться, зокрема, про Європейські ігри, які будуть проводити в 2019 році під організацією Європейських олімпійських комітетів. Крім того, Міжнародний олімпійський комітет заявив, що відмовить в акредитації співробітникам російського міністерства спорту та іншим посадовцям, які згадуються в доповіді WADA.

Що стосується рішення про участь російських спортсменів в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро, то остаточне рішення перенесене на четвер.

"МОК розглядатиме правові можливості як колективної заборони на участь усіх російських спортсменів в Олімпійських іграх 2016 року, так і права на індивідуальну справедливість (щодо окремих атлетів, - ред.). У зв'язку з цим, МОК братиме до уваги рішення CAS (Спортивного арбітражного суду в Лозанні) 21 липня 2016 року про правила IAAF, а також Всесвітній антидопінговий кодекс і Олімпійську хартію", - йдеться у заяві МОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-