Українка позбулася медалі Олімпійських ігор через допінг

Українка позбулася медалі Олімпійських ігор через допінг

Укрінформ
Міжнародний Олімпійський Комітет постановив, що українська важкоатлетка Юлія Каліна повинна повернути медаль літньої Лондонської олімпіади через провал допінг-тесту в 2012 році.

Про це Укрінформу повідомили з штаб-квартири МОК.

"У рамках процесу (по боротьбі з допінгом) МОК оголосив про те, що Юлія Каліна, 27 років, Україна, сьогодні (13 липня) дискваліфікована для ігор ХХХ Олімпіади 2012 року в Лондоні і велів повернути бронзову медаль змагань з важкої атлетики у ваговій категорії 58 кг", - йдеться в повідомленні.

Повторний аналіз зразків Калини з Лондона показав наявність в організмі забороненої речовини туринаболу (Dehydrochlormethyltestosterone).

Дисциплінарна комісія МОК заявляє наступне: спортсменка Юлія Каліна порушила антидопінгові правила МОК, застосовні до ігор XXX Олімпіади в Лондоні в 2012 році та була дискваліфікована з змагань, в яких вона брала участь і на яких посіла третє місце. Вона повинна повернути отримані бронзову медаль, диплом та значок.

Рішення набуло чинності негайно, реалізувати його повинен Олімпійський Комітет України.

У МОК підкреслили, що пріоритетом своєї діяльності вважають захист "чистих" спортсменів і боротьбу з допінгом. Щоб забезпечити рівні умови для всіх "чистих" спортсменів на Олімпійських іграх в Ріо-2016 МОК ввів спеціальні заходи, включаючи цілеспрямовані попередні випробування і аналіз збережених проб з Олімпійських Ігор Пекіна-2008 і Лондона-2012. Повторні аналізи проводяться за вдосконаленим технологіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-