IAAF допустила до Олімпіади лише одну російську легкоатлетку

IAAF допустила до Олімпіади лише одну російську легкоатлетку

Укрінформ
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відхилила заявки всіх російських спортсменів на участь у міжнародних стартах, у тому числі в Олімпіаді в Ріо, окрім стрибунки в довжину Дар’ї Клішиної.

Про це ТАСС повідомила керівник правового управління ДКР Олександра Брілліантова. 

"Відмови прийшли всім, окрім Клішиної", - підкреслила вона.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відхилила заявку дворазової олімпійської чемпіонки Олени Ісинбаєвої на виступ на міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри 2016 року. Про це повідомив тренер спортсменки Євгеній Трофімов.

"Олені прийшла відмова, як і всім іншим. Клішина, мабуть, виняток, оскільки вона тренується не в Росії", - сказав Трофімов.

Згідно з рішенням ради IAAF від 17 червня, до участі в міжнародних стартах, у тому числі Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, будуть допущені тільки ті російські легкоатлети, які зуміють довести свою непричетність до російської антидопінгової системи і допінгових скандалів.

У IAAF повідомили, що індивідуальні заявки на участь в міжнародних стартах в організацію прислали 136 російських легкоатлетів, з яких тільки 68 - кандидати на включення в олімпійську збірну країни. Раніше IAAF допустила до міжнародних стартів лише бронзову призерку чемпіонату Європи в стрибках у довжину Дар’ю Клішину, яка тренується за кордоном.

Олімпійський комітет Росії і 68 російських легкоатлетів 3 липня подали позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (КАС). Розгляд справи призначено на 19 липня, вердикт КАС озвучить не пізніше 21 липня. Олімпійські ігри пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 5 по 21 серпня, остаточна заявка збірної Росії на Ігри має бути оформлена до 22 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-