Сьогодні фінал Євро-2016: зійдуться збірні Португалії та Франції

Сьогодні фінал Євро-2016: зійдуться збірні Португалії та Франції

Укрінформ
У неділю, 10 липня, збірні Португалії та Франції зійдуться у Сен-Дені за титул короля Європи.

Про це повідомляє Футбол 24.

Матч розпочнеться о 22:00 на "Стад де Франс". Головний арбітр Марк Клаттенбург (Англія).

Чинний чемпіон – Іспанія – вибув ще на стадії 1/8 фіналу.

Очевидним фаворитом дуелі виступає Франція. Команда Дешама перемогла у п’яти матчах цього турніру, лише одного разу зігравши внічию. У французів – збалансований, потужний склад і за іменами, і по факту гри. Особливо виділяється без 5 хвилин найкращий бомбардир Євро-2016 Антуан Грізманн, в якого 6 забитих м’ячів. Це рівно вдвічі більше, ніж у його найближчих переслідувачів – партнерів Пайє і Жиру, а також португальців Роналду та Нані.

Португалія може протиставити геній Кріштіану Роналду. Триразовий володар "Золотого м’яча" не дуже добре розпочав цей чемпіонат, проте у вирішальних стадіях проявив себе якнайкраще. Саме дві результативні дії (гол + пас) лідера "Реала" допомогли "європейським бразильцям" здобути свою найпершу перемогу в основний час – над Уельсом. Так-так, підопічні Фернанду Сантуша лише за крок від фіналу спромоглися на свій найкращий матч і вікторію, яка не викликала зайвих запитань.

Проти Португалії – скромніший кадровий підбір виконавців, чужі стіни і блідий малюнок її гри на цьому чемпіонаті. Її секрет вже охрестили "португальським катеначчо". На користь Рона і Ко – те, що їх не вважають фаворитами. Отже, психологічно буде легше. Французи ж не мають права на поразку. Як би не склався поєдинок, невдачу французька нація переварюватиме дуже довго. І це зайвий раз морально обтяжує "Ле Бльо".

Між собою суперники зустрічалися 24 рази. Тут повна перевага збірної Франції. "Півні" здобули перемогу у 18 матчах, лише 5 разів тріумфували португальці. Цікаво, що компромісний підсумок (нічия) був зафіксований лише одного разу. До слова, останні 10 побачень між опонентами неодмінно закінчувалися успіхом Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-