Квитки на

Квитки на "чорному ринку" продають втричі дорожче

Укрінформ
Квитки на другий півфінальний поєдинок між збірними Франції та Німеччини у Марселі на "чорному ринку" коштують втричі дорожче за номінальну ціну. Попри ризик бути ошуканим кількість бажаючих придбати їх не зменшується.

Кореспондент Укрінформу спробував дослідити ситуацію на "чорному ринку" квитків на Євро-2016, зв’язавшись з їхніми продавцями через найбільш популярні у Франції комерційні інтернет-платформи Le Bon Coin та E-Bay.

"Мільйони бажаючих потрапити на одне із 70 тис. місць стадіону "Велодром" змушують їх звертатися до сайтів, які пропонують такі послуги. Ось я продаю  чотири квитка на півфінал за 2 тис. євро", - зауважив по телефону один з продавців.

За його словами, квитки справжні, хоча і не виключив, що сайтом Le Bon Coin можуть скористатися і звичайні шахраї. "Шанувальники футболу готові платити величезні гроші для того, щоб на власні очі побачити півфінал французької збірної сьогодні увечері на стадіоні "Велодром", - додав співрозмовник, визнавши, що номінальна вартість квитків, якими він торгує, становить від 45 до 195 євро.

Популярний серед франкомовних людей сайт приватних оголошень Le Bon Coin, через який поширюються оголошення про продаж квитків на матчі Євро-2016, визнаний УЄФА незаконним і його операції мають відстежуватися контролюючими органами. Крім Le Bon Coin, квитки на футбол також продаються через не менш популярний серед інтернет-магазинів у Франції  всесвітньовідомий E-Bay.

Два квитки на сьогоднішній матч, наприклад категорії № 2, коштують 1190 євро, при номінальній вартості 295 євро. При цьому продавці гарантують безкоштовну доставку.

"Не щодня Євро відбувається у Франції. Сьогодні увечері 11 французів гратимуть у Марселі, це буде справжнім видовищем. Тому люди готові платити дорожче", - розповідає продавець, зареєстрований на E-Bay. Він продає один квиток на гру збірних Франції та Німеччини від 400-450 євро, навіть не побоюючись штрафу у розмірі 30 тис. євро.

Саме таку суму, згідно з нормами УЄФА, має сплатити спекулянт, якщо його піймають. "Я знаю, що мені загрожує штраф, але я готовий ризикувати. За останні дні я реалізував достатньо квитків", - додав продавець.

Як повідомлялося, продаж квитків на Євро-2016 стартував ще минулого року. Їхня вартість затверджена УЄФА і коливається в залежності від однієї з чотирьох категорій. Наприклад, квиток категорії № 1 на сьогоднішній матч у Марселі коштує 495 євро, а найнижчої категорії, № 4 – 65 євро. Вартість квитків на фінал, що проходитиме у Парижі коливається від 85 до 895 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-