Німеччина - Франція. Де дивитися другий півфінал ЧЄ

Німеччина - Франція. Де дивитися другий півфінал ЧЄ

Укрінформ
На чемпіонаті Європи з футболу у Франції сьогодні, 7 липня, відбудеться передостанній матч, в якому визначиться другий фіналіст Євро-2016.

О 22.00 на стадіоні "Велодром" в Марселі зійдуться чинний чемпіон світу збірна Німеччини і господар фінального турніру національна команда Франції. Поєдинок покаже телеканал "Україна". Текстова трансляція - на Укрінформі.

Німеччина, яка виграла п'ять із семи півфіналів на чемпіонатах Європи, на груповому етапі нинішнього турніру  посіла перше місце у квартеті С, здобувши дві перемоги - над Україною (2:0) і Північною Ірландією (1:0) - при одній нічиїй з Польщею (0:0). В 1/8 фіналу німці розгромили Словаччину (3:0), а в чвертьфіналі по пенальті вирвали перемогу у Італії (6:5, ігровий час - 1:1).

Франція в свою чергу виграла групу А, здолавши Румунію (2:1), Албанію (2:0) і зігравши внічию зі Швейцарією (0:0). В 1/8 фіналу "триколірні" здобули вольову перемогу над Ірландією (2:1), а у чвертьфіналі розгромили Ісландію (5:2).

Збірна Франції спробує здобути першу за майже півстоліття перемогу над німцями на великих міжнародних турнірах. За поразкою 1958 року, коли французи востаннє здолали німців в офіційному матчі (у зустрічі за третє місце на чемпіонаті світу - 6:3), були перемоги у півфіналах чемпіонатів світу 1982 і 1986 років. Німці виявилися сильнішими і у чвертьфіналі ЧС-2014, причому багато гравців, які брали участь в тому матчі, вийдуть на поле і на цей раз. А ось у товариських матчах перевага на боці "триколірних". Всього команди 27 разів грали між собою. Німеччина здобула дев'ять перемог, Франція - 12.

Примітно, що по різні боки барикад у четвер зіграють чимало одноклубників: Мануель Нойєр, Жером Боатенг, Йосу Кіммі, Маріо Гьотце, Томас Мюллер - Кінгслі Коман ("Баварія"); Самі Хедіра - Поль Погба, Патріс Евра ("Ювентус"); Месут Езіл - Лоран Косельни, Олів'є Жиру ("Арсенал"); Бастіан Швайнштайгер - Антоні Марсьяль ("Манчестер Юнайтед").

Переможець протистояння в Марселі зустрінеться у вирішальному поєдинку Євро-2016 зі збірною Португалії, яка напередодні переграла Уельс (2:0).

Фінал XV чемпіонату Європи з футболу пройде 10 липня на арені "Стад де Франс" в Сен-Дені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-