Україна скористається досвідом Франції з безпеки на стадіонах - Жданов

Україна скористається досвідом Франції з безпеки на стадіонах - Жданов

Укрінформ
Україна збирається використати досвід Франції для підтримання безпеки на стадіонах під час футбольних матчів та інших спортивних змагань.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

«Досвід французів дуже цікавий для нас. Саме зараз він є цікавим і корисним для нас у контексті сучасної організації заходів безпеки на спортивних змаганнях рівня Євро-2016», - сказав він.

На думку міністра, ситуація у Франції є дуже непростою: на додаток до надзвичайного стану та терористичної загрози місцеву ситуацію розбурхали своїми провокаціями російські уболівальники, особливо, як повідомляли спецслужби та ЗМІ, «уболівальники в погонах».

«Я спостерігав із трибун за поведінкою фанатів, був на кількох матчах особисто. Порівнюючи з українським досвідом та атмосферою на Євро-2012, різниця разюча. У Польщі та Україні панувала дружелюбна та привітна атмосфера, а у Франції, особливо під час перших матчів відбіркового туру, приємного було мало. Дивіться, поїхали росіяни - і поступово ситуація заспокоїлася», - зауважив він.

Міністр вважає заходи з безпеки у Франції жорсткими, але потрібними. «Вжиті заходи є досить жорсткими. Скажу вам, навіть офіційних членів делегації не хотіли випускати з готелю без супроводу. Нам потрібно вивчати такий досвід», - сказав Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-