Зірки в Ліоні, фаворити в Марселі. Все, що потрібно знати про півфінали Євро-2016

Зірки в Ліоні, фаворити в Марселі. Все, що потрібно знати про півфінали Євро-2016

Укрінформ
На Євро-2016 залишилось зіграти три вирішальні матчі - на черзі півфінали.

В першому зійдуться команди зіркових Кріштіану Роналду та Гарета Бейла – Португалія і Вельс. У другому нас чекає епічне протистояння головних фаворитів турніру – Німеччини та Франції.

Португалія – Вельс. 6 червня. 22:00. Ліон. Суддя: Юнас Ерікссон (Швеція)

Португалія.

«Ми знову за крок до вирішальної битви», - написала головна спортивна газета країни A Bola і нагадала, що для збірної Португалії це вже п’ятий півфінал в історії чемпіонатів Європи. А взагалі Євро-2016 для португальців складається непросто. Команда ще жодного разу не перемогла в основний час, а в плей-офф вона вийшла лише з 3 місця у групі. Результати, що й казати, сіренькі. Головне слово при спробі описати гру Португалії – нудно.

Перед матчем в Ліоні у «червоно-зелених» нові проблеми. Скажімо, не гратиме провідний руйнівник в центрі поля Вільям Карвалью. Під питанням основний захисник Пепе. Досі непереконливо виглядає Роналду, який мало рухається, марнує моменти і багато скиглить.

Слабкий футбол від зіркового Роналду досі ніхто пояснити не може. Кажуть, або він втомився, або головний тренер Фернанду Сантуш не вірно використовує його в збірній. Втім, критика критикою, а Португалія вже за 90 хвилин від фіналу. Живучість цієї збірної дратує і вражає одночасно.

В чому секрет живучості? В 1/8 та 1/4 фіналу на користь «червоно-зелених» зіграли магія імені Роналду (він забирав на себе забагато уваги суперника) та високий загальнокомандний клас. Хорвати та поляки відверто перестрахувались і не відчули моменту коли могли дотиснути опонента.

Вельс.

На відміну від португальців, валлійці залишають після себе присмак старого доброго британського футболу. Натхненного, емоційного, але при цьому не наївного, а добре організованого. Атака «Драконів» одне з відкриттів турніру. Вони забивали в кожному матчі, а всього на їх рахунку вже 10 голів.

При цьому головна зірка команди Гарет Бейл ніяка не примадонна. Він виконує чорнову роботу на рівні з усіма. Як написали про нього англійські ЗМІ: «Єдиний привілей Бейла у збірній – це пахати, де сподобається». До речі, у Бейла є особиста мотивація втерти носа своєму партнеру з «Реала» Роналду. Валлійцю набридло перебувати у затінку самозакоханого Кріштіану. Увійти в історію разом зі своєю збірною – головний виклик у кар’єрі Бейла.

Нагадаємо, що через перебір карток не гратимуть в Ліоні ключові фігури «Драконів» – захисник Девіс та мозок середньої лінії Ремзі. Головний тренер валлійців Кріс Коулмен, який власне і створив цю дивовижну збірну, обіцяє знайти гідних дублерів на їх позиції і каже, що його команда розкута та впевнена у перемозі.    

Німеччина – Франція. 7 червня. 22:00. Марсель. Суддя: Нікола Ріццолі (Італія)

Німеччина.

Історія та статистика на боці німців. Скажімо, вже більше 30 років бундестім регулярно перемагає господарів на чемпіонатах світу та Європи. Крім цього, збірна Німеччини це суцільний кошмар для французів на великих турнірах. 3 матчі – 3 перемоги німців.

Що найбільше лякає французів перед поєдинком у Марселі? Це ігрова дисципліна, непоступливість та жорстка боротьба німців. Чесноти, які завжди були притаманні бундестіму. Ще один козир збірної Німеччини – майстерні довгі передачі. Найбільше на Євро-2016 їх зробили саме чинні чемпіони світу – Боатенг (54) та Кроос (52).

Якщо говорити про мінуси команди Йоахіма Льова, то тренеру знову доведеться шукати ідеальний варіант складу. Проти Франції через дискваліфікацію не гратиме захисник Хуммельс, а основний форвард Гомес вже завершив свої виступи через травму. Крім цього, не відомо чи відновиться опорник Хедіра. Льов впевнений: кадрові проблеми вони подолають, а Мюллер на позиції нападника зіграє навіть сильніше за Гомеса.

Франція.

І без того шалений ажіотаж перед матчем французькі журналісти додатково підігрівають нагадуваннями про реванш. Видання L’Equipe так і написало: «Ми хочемо помсти!». Згадують німцям усе. І нещодавню поразку на ЧС-2014, і старі образи 80-их років. Кажуть, нинішня перемога стане відплатою за усе.

Ставку Франція робитиме на атаку, бо мірятися з німцями м’язами у силовому футболі - шлях в нікуди. Головна ударна сила «триколірних» - Жиру та Грізманн. Коли вони разом, збірна гарантовано перемагає. Тим паче, обидва набрали чудову форму. В активі Грізманна 4 голи і 2 результативні передачі, у Жиру 3 забиті м’ячі і 2 гольові паси.

Навіть якщо німці стримають Жиру і Грізманна, то у «галльських півнів» ще є Погба і Пайє. Саме Пайє, на думку букмекерів, головний претендент на звання кращого гравця турніру. Його роль у цій збірній не лише загострювати гру, але й демонструвати фантастичне гольове чуття. Лише Пайє у змозі завдати вирішального удару, коли в атаці господарів починається ступор.

Святослав Василик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-