Чвертьфінали Євро-2016: що було цікавого на цій стадії

Чвертьфінали Євро-2016: що було цікавого на цій стадії

Укрінформ
На Євро лишилось зіграти всього три матчі, саме час для чергових проміжних підсумків.

Несподіванка туру

Знову приємно дивує на цьому Євро збірна Уельсу, команда, яка вважалась одним з головних аутсайдерів турніру, впевнено вийшла у півфінал, перегравши зіркових бельгійців з рахунком 3-1. Їх казка продовжується.

Розчарування туру

Бельгійці, яких чекали як мінімум у півфіналі, нічого не змогли протиставити Бейлу та компанії. І звинувачувати в цьому вони можуть тільки себе: після надзвичайно потужного початку і голу команда заспокоїлась і знову зібратись так і не змогла.

Герой туру

Робсон-Кану, нападник збірної Уельсу, забив другий гол у ворота бельгійців, що дозволило його команді грати на контратаках, що і вирішило долю цього протистояння.

Антигерой туру

Італія ще довго згадуватиме промах Матео Дарміана у неймовірній серії післяматчевих пенальті проти німців, який коштував апеннінцям місця у ½ фіналу Євро-2016.

Гол туру

Диво-постріл Раджі Найголлана не приніс щастя бельгійцям, свій чвертьфінал вони програли валійцям. Певно, це один з трендів плей-офф нинішньої європейської першості: забиваєш красивий гол – далі не пройдеш. Це вже другий такий випадок, вперше це «правило» спрацювало на матчі Швейцарія – Польща.

За ким сумуватимемо

На превеликий жаль всіх нейтральних любителів футболу, на цій стадії вилетіла збірна Ісландії, що стала всезагальною улюбленицею. Ісландцям є чим пишатись: їх хлопці показали всій Європі, як за рахунок бажання та самовіддачі можна компенсувати брак техніки та класу. 

Цікава тенденція

Цікаво, що чим ближче до фіналу, тим вища результативність стадії турніру: в груповому турнірі команди в середньому забивали 1,8 голів за матч, в 1/8 - 2,1 гол за гру, а в 1/4 ми маємо результативність в 3,75 голів за матч!

Євген Коровай

Перше фото: AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-