Франція - Ісландія. Текстова трансляція

Франція - Ісландія. Текстова трансляція

Оновлено
Укрінформ
Онлайн-трансляція матчу 1/4 фіналу чемпіонату Європи з футболу між національними збірними Франції та Ісландії

Франція - Ісландія

5:2

! Чи не перший приклад, коли команди на турнірі зіграли у максимально відкритий футбол. Завдяки класу Франція домінувала і цілком заслужено перемогла 5:2. Таке враження, що до 1/4 фіналу «галльські півні» вийшли на пік форми. Мобільність, гострота, настрій, реалізація. Півфінал Франція – Німеччина може стати кращим матчем турніру за якістю футболу. Щодо Ісландії, то вони, на хвилинку, виграли другий тайм 2:1 і залишають Євро-2016 чемпіонами сердець. 

Франція вийшла до півфіналу домашнього Євро-2016 і 7 липня в Марселі зустрінеться зі збірною Німеччини, яка напередодні по пенальті здолала команду Італії (6:5, ігровий час - 1:1).

90+2 - Звучить фінальний свисток. Матч завершено.

90 - Арбітр додав 2 хвилини.

88 - Після подачі кутового Йоганом Гудмундссоном третій м'яч у ворота французів міг забити Сверрір Інгасон, але промазав.

86 - Мусса Сіссоко пробив повз ворота з вигідної позиції.

84 - ГООООООООООЛ!!! Ісландія не здається без бою! М'яч забив Біркір Бьярнасон, якому асистував Арі Скуласон.

83 - Ейдур Гудьонсен замінив Кольбейна Сігторссона.

80 - Останню заміну провели господарі Євро-2016 у цьому матчі: Кінгслі Коман вийшов на поле замість Дімітрі Пайє.

79 - Гільфі Сігурдссон не влучив у площину воріт.

75 - Жовту картку отримав Самюель Юмтіті за грубу гру. Зловив на стегно одного з суперників в центральній зоні дебютант "триколірних".

! Дивлячись на рахунок може здатися, що Ісландія весь матч стоїть біля власних воріт і зрідка б`є по воротам, але це не так: французи завдали всього на 1 удар більше - 10-9 за цим показником.

72 - Ельякім Мангаля замінив Лорана Косельни.

! На цьому Євро є цікава тенденція, чим ближче до фіналу, тим вища результативність стадії турніру: в груповому турнірі команди в середньому забивали 1,8 голів за матч, в 1/8 - 2,1 гол за гру, а в 1/4 ми вже маємо результативність 3,5 голів за матч! І грати в останньому четвертьфіналі ще 15 хвилин.

70 - Стрімка контратака французів чотири в три завершилася лише кутовим у виконанні Дімітрі Пайє.

! Розкішний атакуючий футбол сьогодні на «Стад де Франс». Ісландці не припиняють дивувати. Таке враження, що у них залізні нерви. Пропущені м’ячі не збили їх настрій йти вперед. Французи не готові до цього. Вони очікували, що суперник лише відбиватиметься. А тут потрібно ще й на повну працювати в захисті. 

64 - Удар Андре-П'єра Жиньяка заблокував ісландський захист.

63 - Йоган Гудмундссон подав кутовий, а Сверріру Інгасону завадив забити сейв Юго Льоріса!

61 - Альфред Фіннбогасон не влучив у ворота.

60 - Заміна у французів: Олів'є Жиру поступився місцем на полі Андре-П'єру Жиньяку.

! Завдання Франції на другий тайм – вберегтися від травм і карток. Ну, і не пропускати більше. Вболівальники не зрозуміють.

59 - ГОООООООЛ!!! Олів'є Жиру зробив дубль завдяки пасу Дімітрі Пайє.

58 - Біркір Бьярнасон отримав жовту картку.

56 - ГОООООООООООЛ!!! Ісландці скорочують відставання. М'яч забив Кольбейн Сігторссон з подачі Гільфі Сігурдссона.

50 - Антуан Грізманн увірвався до штрафного майданчика, віддав пас Дмімті Пайє, після удару якого м'яч полетів вище воріт Ганнеса Галльдоурссона.

46 - Заміни у Ісландії: Альфред Фіннбогасон вийшов замість Йона Бедварссона, Сверрір Інгасон - замість Карі Арнасона.

Ісландія розпочала другий тайм із центра поля. 

! Трохи статистики. Ісландія намагалася грати в комбінаційний футбол, в короткий пас. Вони їх зробили не так багато (всього 162), але 85% з них були точними, що для цієї команди дуже солідний результат. У французів, щоправда, 344 передачі і точність 91%. Також вражає реалізація у французів. Сьогодні вони завдали всього 6 ударів, із них 5 в площину і 4 голи.

! 4:0 – це майже вирок для Ісландії, тому вікінгам залишається лише гідно завершити цей матч. Франція поборола внутрішніх демонів і легко довела свою перевагу у класі. Другий тайм стане для них своєрідним парадом на переповненому «Стад де Франс». А тим часом, Грізманн стає кращим бомбардиром турніру. На його рахунку 4 голи. 

ПЕРЕРВА.

45 - ГООООООООООЛ!!! Вже ніяких питань у цьому матчі не існує. Автором четвертого голу став Антуан Грізманн.

43 - ГОООООООООЛ!!! Французи, схоже, упевнено прямують до півфіналу домашнього Євро-2016! М'яч забив Дімітрі Пайє.

41 - Ісландці розіграли стандарт, але ніхто не відкликнувся на флангову передачу.

39 - Не вийшов удар у Блеза Матюйді після гарної передачі Дімітрі Пайє.

! Для тих, хто ще не втратив надію на сенсацію. Останнього разу Ісландія робила камбек з 0:2 у березні цього року в товариському матчі з греками. Та гра закінчилась перемогою вікінгів 3:2. Тож, вони вже робили це!

36 - Французи пасивнічають після двох забитих м'ячів. Незадоволений свист доноситься з трибун - це не подобається уболівальникам "триколірних".

29 - Дімітрі Пайє подав кутовий. Цього разу відбиваються ісландські оборонці. Дебютант французів Самюель Юмтіті боровся за м'яч у штрафному майданчику, але програв на "другому поверсі".

! Незважаючи на рахунок, Ісландія не розвалилася. Вікінги й далі створюють моменти, використовуючи помилки господарів у захисті. Однак у самих ісландців оборона сьогодні далека від ідеалу. Захисники не завжди встигають за швидкими переміщеннями суперника.  

25 - Удар Мусси Сіссоко ісландський захист заблокував.

24 - Йон Бедварссон не поцілив у площину воріт. Над поперечиною послав м'яч нападаючий після закидання Арона Гуннарссона до штрафного майданчика. Перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Юго Льоріса. Навряд чи б французький голкіпер врятував свою команду, якби 15-й номер ісландців поцілив у ворота.

! Рахунок для Франції дуже комфортний. Тепер можна диктувати супернику свої умови і не поспішати. До речі, Жиру забив 9 м’ячів у останніх 9 матчах за збірну, які він починав у стартовому складі.

21 - Кольбейн Сігторссон не влучив у ворота!

20 - ГОООООООЛ!!! Франція збільшила свою перевагу. М'яч забив Поль Погба після передачі Антуана Грізманна з кутового.

! Гол Жиру – це яскравий приклад переваги Франції у індивідуальній майстерності. Форвард на класі вирішив епізод. Для Ісландії опинитися у ролі тих, що відігруються, не дивина. Вони вже двічі уникали поразок на Євро-2016, коли пропускали першими. Проти Португалії та Англії. 

18 - Йон Бедварссон пробив по воротах.

12 - ГОООООООЛ!!! Французи швидко повели у рахунку. Автор голу - Олів'є Жиру, якому асистував Блез Матюйді. Після банального закидання з глибини поля нападаючий "Арсенала" вийшов сам на сам з голкіпером і сильним ударом відкрив рахунок.

! Франція вкотре на чемпіонаті важко входить у матч. Помітно, що господарі хвилюються. А от ісландці спокійно почали створювати гостроту біля воріт Льоріса. Те, що за матчам спостерігає 99% населення Ісландії, на них абсолютно не тисне.

9 - Біркір Бьярнасон пробив повз ворота з 20-ти метрів.

6 - Дімітрі Пайє пробив по воротах - Ганнес Галльдоурссон взяв м'яч з другої спроби. Дуже небезпечно!

3 - Перший удар по воротах у матчі - Гільфі Сігурдссон низом з правого краю штрафного перевірив Юго Льоріса.

2 - Ісландці отримали право на стандарт, проте сфолили у нападі.

Матч розпочався! Французи розіграли м'яч із центра поля.

Офіційна церемонія: пролунали державні гімни Ісландії та Франції. 

***************

3 липня 2016 року. Сен-Дені. Стадіон "Стад де Франс". Початок матчу о 22.00. Температура повітря +16 С, хмарно.

Ласкаво просимо до міста Сен-Дені на заключний поєдинок 1/4 фіналу XV чемпіонату Європи з футболу, в якому господар континентальної першості збірна Франції зустрічається із дебютантом фінальних турнірів національною командою Ісландії.

Сьогодні збірна Франції проведе 80-й матч на "Стад де Франс". Зараз на рахунку "триколірних" 49 перемог, 20 нічиїх і 10 поразок.

Ісландія з 330-тисячним населенням - найменша серед всіх країн, коли-небудь представлених на великих міжнародних турнірах.

Стартові склади.

ФРАНЦІЯЮго Льоріс, Патріс Евра, Антуан Грізманн, Дімітрі Пайє, Олів'є Жиру, Блез Матюйді, Поль Погба, Мусса Сіссоко, Бакарі Санья, Лоран Косельні, Самюель Юмтіті.

Головний тренер - Дідьє Дешам.

ІСЛАНДІЯ - Ганнес Галльдоурссон, Біркір Севарссон, Рагнар Сігурдссон, Йоган Гудмундссон, Біркір Бьярнасон, Кольбейн Сігторссон, Гільфі Сігурдссон, Карі Арнасон, Йон Бедварссон, Арон Гуннарссон, Арі Скуласон.

Головний тренер - Ларс Лагербек.

АРБІТР - Бйорн Кейперс (Голландія).

Франція, яка раніше виграла два домашніх турніри - ЧЄ-1984 і ЧС-1998, в 1/8 фіналу Євро-2016 здобула вольову перемогу над Ірландією - 2:1. Ісландія, яка вперше бере участь у фінальній стадії континентального турніру, в свою чергу з таким же рахунком сенсаційно обіграла в першому матчі плей-офф родоначальників футболу англійців.

Франція жодного разу не програвала Ісландії. В 11 попередніх зустрічах: вісім перемог і три нічиїх при різниці м'ячів 30:8.

Переможець французько-ісландського протистояння 7 липня в Марселі зустрінеться зі збірною Німеччини, яка напередодні по пенальті здолала команду Італії (6:5, ігровий час - 1:1).

Першу півфінальну пару, яка зійдеться 6 липня в Ліоні, склали Португалія - після перемоги по пенальті над Польщею (5:3), і Вельс, який взяв гору над Бельгією (3:1).

А фінал Євро-2016 відбудеться 10 липня на "Стад де Франс" в Сен-Дені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-