Безпеку на футбольних стадіонах Європи посилюють новою конвенцією

Безпеку на футбольних стадіонах Європи посилюють новою конвенцією

Укрінформ
Україна та ще 14 країн спільно з Радою Європи, УЄФА та урядом Франції підпишуть на стадіоні «Стад де Франс» (Сен-Дені) нову міжнародну конвенцію, спрямовану на забезпечення безпеки на футбольних матчах та під час інших спортивних заходів, зміцнення міжнародного поліцейського співробітництва та діалогу між поліцією, місцевими органами влади, футбольними клубами та уболівальниками, а також боротьби з хуліганством.

Україну на заході представлятиме міністр молоді і спорту Ігор Жданов, який в інтерв’ю Укрінформу розповів про результати від підписання та ратифікації нової конвенції.

«До сьогодні діяла стара конвенція, але враховуючи те, що умови, в яких відбуваються футбольні матчі та спортивні події, змінилися, в Ради Європи виникла ідея її обновити. Саме Рада Європи запропонувала УЄФА та країнам-членам спільну позицію щодо інтеграції заходів безпеки на стадіоні, яку буде підписано 3 липня на «Стад де Франс» та ратифіковано країнами-підписантами», - сказав Жданов.

За його словами, в документі йдеться про загальні фундаментальні принципи та положення, на основі яких країни-підписанти мають розробляти та впроваджувати заходи щодо їхньої імплементації. «Зокрема,  йдеться про координацію національних органів, дотримання заборони використання піротехніки під час матчів, унеможливлення расистських, ксенофобських та  дискримінаційних проявів на стадіонах, визначення ролі та відповідальності поліцейських органів», - уточнив міністр .

На його думку, конвенція підштовхне країни до більш серйозного ставлення до заходів безпеки на стадіонах, як під час футбольних матчів, так й інших спортивних подій.

Як повідомила Укрінформу представник прес-служби Ради Європи Есталь Штейнер,  ідея конвенції полягає у створенні привітної атмосфери на стадіонах та поза ним. Положення конвенції, крім заходів безпеки, також передбачатимуть вимогу щодо забезпечення кращого доступу до стадіонів для дітей, літніх людей та людей з фізичними вадами, поліпшення санітарних вимог та якість місць для відпочинку. Конвенція також передбачає покарання для порушників правопорядку, насильства та неприйнятних вчинків. Зокрема як покарання передбачені заборона на відвідування стадіонів, на подорожі за кордон з метою відвідування футбольних матчів тощо.

За словами представника РЄ, у церемонії підписання конвенції РЄ візьмуть участь генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, голова комісії стадіонів та безпеки УЄФА Михаель Ван Прааг та державний секретар Франції з питань спорту Тьєррі Брайар.

Більше про результати підписання конвенції, плани щодо розвитку футболу в Україні, патріотичне виховання молоді, вплив допінгового скандалу на участь України у літній Олімпіаді в Бразилії читайте згодом в інтерв’ю Ігоря Жданова Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-