Драма в Бордо. Німці знімають «італійське прокляття» і виходять у півфінал Євро-2016

Драма в Бордо. Німці знімають «італійське прокляття» і виходять у півфінал Євро-2016

Укрінформ
Збірна Німеччини перемогла Італію в серії пенальті 6:5 (основний і додатковий час завершились внічию 1:1).

Багато хто цей чвертьфінальний матч в Бордо називав завчасним фіналом. Бездоганна Німеччина проти натхненної Італії. Обидві збірні демонстрували довершений футбол у захисті (німці взагалі не пропускали ще на турнірі), тому долю гри міг вирішити один гол. Італійці мали більше симпатій: і завдяки статусу темної конячки, і завдяки емоціям головного тренера Антоніо Конте. На їх боці була і статистика. На великих турнірах німці ніколи не перемагали «адзуррі». Таке собі футбольне «прокляття».

З самого початку команди обрали дуже обережний стиль гри. Склалось таке враження, що суперники були вже згідні на пенальті. Зауважимо, що італійці епізодами грали навіть самовпевнено. Відчувалося, що Конте розібрав футбол збірної Німеччини на молекули і «адзуррі» передбачали кожен рух суперника. Скажімо, Мюллера італійці повністю відрізали від м’яча. Загальне враження від першого тайму – багато тактики, багато обережності, дуже багато боротьби. А от саме футболу виявилось замало. 

Після перерви німці серйозно взялися до справи і вийшли вперед після голу Езіла. Італія опинилась у скрутному становищі. Не було видно за рахунок чого команда Конте здатна розвернути гру на ворота Німеччини. Лише з часом стало зрозуміло - Італія намагається проходити німецький захист за рахунок ривків та сольних флангових проходів. Тиск дав результат: Боатенг помилився, зігравши рукою у власному штрафному, а Бонуччі забив з пенальті.

Італія довела власну живучість і уникла поразки в основний час. У додатковий час на перший план виходила «фізика» та характер. Сил більше було у німців. А от емоцій та віри у себе – у «адзуррі». До того ж, італійців майже звели власну гру до сумнозвісного «катеначчіо» (глухого захисту). В результаті вони відбилися і у серії пенальті сподівались на геній Буффона.

Сама серія перетворилась на комедію помилок. Гравці дико нервували, кумедно розбігались і били повз ворота. Врешті команди пробили по дев'ять пенальті, з яких італійці не реалізували чотири, а німці - три. Вирішальною стала невдача Дарміана, чий удар парирував Нойєр. У підсумку Німеччина зняла «італійське прокляття» і нарешті перемогла «адзуррі» на великому турнірі. Німці крокують до півфіналу, а Італія їде Євро-2016, залишивши по собі добру пам'ять сміливої та організованої команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-