Польські сльози. Як Португалія вийшла у півфінал Євро-2016

Польські сльози. Як Португалія вийшла у півфінал Євро-2016

Укрінформ
Португалія стала першим півфіналістом чемпіонату Європи, обігравши в серії пенальті Польщу 5:3. Основний і додатковий час завершився внічию 1:1.

Збірна Польщі пише на цьому Євро власну історію і вихід до півфіналу мав стати черговою золотою сторінкою. Ідеальний польський план мав наступний вигляд – перемога 1:0, м’яч забив Левандовськи. У цьому разі країна ризикувала впасти в затяжну ейфорію. Португалія більш прозаїчно дивилась на майбутнє протистояння і сподівалась, що усе вирішить геній Роналду.

Насправді вийшло не так ефектно, зате драматично. Суперники були гідні один одного і довели справу до серії одинадцятиметрових. Поляки двічі на Євро-2016 грали у Марселі і двічі виграли, не пропустивши ні одного м’яча, тож вважали це місто фартовим для себе. Фарт підтвердив Левандовський, який вже на 100 секунді матчу вивів «біло-червоних» вперед і забив свій перший м’яч на турнірі.  

Гол Левандовського зламав Португалії увесь план на гру. Тепер не виходило відсидітися біля власних воріт. На допомогу «червоно-зеленим» прийшла тренерська інтуїція Фернанду Сантуша. Він ризикнув і випустив у такому важливому матчі 18-річного Саншеша. І той свою появу на полі виправдав, зрівнявши рахунок.

В психологічному плані в першому таймі краще почувалися португальці, які пережили швидкий пропущений м’яч, зібралися і згодом зрівняли рахунок. Відзначимо класну гру лідерів команд. Левандовський постійно шукав шанс та тримав у напрузі захисників. Роналду виконав колосальний обсяг роботи і здавалося міг додати ще. Як і вся португальська збірна, у якої відчувався запас сил та майстерності.

Після перерви поляки згадали, що вони ніколи на Євро не забивали більше одного м’яча в одному матчі. От і почали тягти до пенальті. А команда Роналду не хотіла затягувати матч. Португальці вицілювали, та все марно.

У Роналду було занадто багато негативних емоцій впродовж гри, можливо це і завадило йому забити вирішальний м’яч наприкінці зустрічі.

Матч хоч і видавався нудним, але мав неймовірну внутрішню напругу. Вболівальники обох країн посилено приймали заспокійливе і фортуна у підсумку посміхнулась Португалії. Збірна, яка жодного разу не перемогла в основний час на цьому турнірі, вийшла у півфінал. Усе  вирішив сейв голкіпера Патрісіу після удару Блащиковського.

араз уже можна сказати, що Польща не використала усіх козирів, хоча її виступ на батьківщині все одно визнано успішним. Дякуємо сусідам за класний футбол, а від Португалії і персонально від Роналду чекаємо видовища у півфіналі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-