Час футбольної магії. Чому чвертьфінали - це найцікавіше на Євро-2016

Час футбольної магії. Чому чвертьфінали - це найцікавіше на Євро-2016

Укрінформ
Як свідчить досвід, чвертьфінали - найзахоплююча стадія на великих футбольних турнірах.

Це той час, коли команди ще готові демонструвати свій найкращий футбол - фаворити не зациклились на результаті, а андердоги ще мають сили на сенсації. На Євро-2016 кожна гра 1/4 фіналу наповнена інтригами. Десь чекають на перший гол від зірки, десь – на продовження унікальної серії, а десь просто готові побачити чергове диво.

Коли заб’є Левандовськи?

Зірковий бомбардир мюнхенської «Баварії» та збірної Польщі Роберт Левандовськи все ще не відзначився на Євро-2016 забитим м’ячем. Західні ЗМІ пишуть, що нападник перетворився на цьому турнірі на «священну корову». Користі ніякої, але й лаяти заборонено.

У Польщі його не критикують. «Поки збірна виграє – про Левандовськи ніхто не напише кривого слова», - стверджує видання Przeglad Sportowy. Ситуація зміниться, якщо «біло-червоні» програють Португалії 30 червня в Марселі. Тоді Левандовськи пригадають усі промахи. 

Головний тренер Польщі Адам Навалка каже, що Роберт приносить багато користі, а голи то таке. Хтось та якось той м’яч у ворота португальців запхає. Звісно, у Португалії, яка вже вшосте грає у чвертьфіналі Євро, інші плани на матч з Польщею. Команда та її лідер Кріштіану Роналду успішно пережили кризу, обіграли Хорватію і нині перебувають у оптимальній формі. Вони із задоволенням припинять творчі страждання Левандовськи.

Що краще - паси Азара чи голи Бейла?

Якщо від поляків та португальців ніхто не чекає шоу наступального футболу, то 1 липня в Ліллі збірні Уельсу та Бельгії повинні подарувати вболівальникам супервидовище. Обидві команди заточені під атаку.

Скажімо, бельгійці в 1/8 фіналу завдали по воротам угорців рекордну кількість ударів на турнірі - 42.

Блискучих обертів набрав й ватажок «Червоних дияволів» Еден Азар. Він наразі найрезультативніший гравець Євро-2016 за системою «гол+пас» - 1 гол та 3 результативні передачі. Крім того, у Азара найбільше успішних фінтів на турнірі (22). Його опонент - вождь «Драконів» Гарет Бейл - наразі серед лідерів бомбардирських перегонів (3 голи). За більшістю показників, саме Бейл – найкорисніший футболіст чемпіонату.

ельс – останні британці на турнірі. Можливість втерти носа Англії повинна додатково надихати збірну, яка ще п’ять років тому була на 117 місці в рейтингу ФІФА. До речі, останнім часом Уельс вдало грає проти Бельгії. У відборі на Євро-2016 ці збірні були в одній групі, проте бельгійці так і не зуміли жодного разу вразити ворота «Драконів».

Хто пропустить першим – Нойєр чи Буффон?

Якщо не рахувати травмованого поляка Войцеха Щесни, то на Євро залишились два голкіпери, які до сих пір не пропускали. Перший - німець Мануєль Нойєр (4 матчі на нуль), другий - легендарний італієць Джанлуиджи Буффон. У нього 3 матчі на нуль, а в четвертому (проти Ірландії) стояв його дублер Сальваторе Сірігу.

Медіа роздмухують вогонь протистояння 2 липня в Бордо, підбурюючи нападників обірвати нарешті їх серії. Італійці закликають своїх підловити Нойєра під час його авантюрних «подорожей» до центра поля. А от німці вимагають від гравців збірної трохи футбольної магії. Так, бундестім більше за всіх пробив по воротам (83), але прямолінійними ударами «дідька» Буффона не візьмеш.

В цілому італійці дуже незручні суперники для німців. На великих турнірах Німеччина не перемагає «адзуррі» вже вісім матчів поспіль. На минулому Євро-2012 саме Італія обіграла бундестім у півфіналі 2:1. В чому сила нинішньої Італії? Окрім бездоганної організації гри, команда Антоніо Конте дуже сильна фізично і робить найбільше «розумних» фолів (68).

Коли боги відвернуться від Ісландії?

Кажуть, в червні хтось розбудив скандинавського бога пустощів Локі і той трохи набешкетував у Франції. Чи вистачить Ісландії його чар проти господарів турніру? Адже всьому є межа. Інколи навіть потойбічні сили неспроможні нівелювати різницю у футбольному класі. А різниця величезна. Люди добрі, один форвард «триколірних» Антуан Грізманн коштує як дві збірні Ісландії.

одібних вражаючих порівнянь перед матчем 3 липня в Сен-Дені буде достатньо. Всі вони зайвий раз демонструватимуть наскільки збірна Франції сильніша за Ісландію. Щоправда, сильніша на папері. Ісландців на Євро-2016 поки що ніхто не переміг і французи мають про це пам’ятати. «Галльські півні» клянуться вболівальникам – ніякої зверхності до ісландців, гратимемо на усі 100%, очікуємо складний матч.

Зважаючи на тонку психологічну конструкцію команди, експерти застерігають, Францію може розчавити колосальний тягар відповідальності. До того ж через дискваліфікацію не гратимуть ключові фігури – захисник Аділь Рамі та опорник Нголо Канте. А от у Ісландії все просто. Команда вже розігналась як слід і на такій швидкості вона або переїде Францію, або вилетить у кювет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-