Євро-2016: підсумки першого раунду плей-офф

Євро-2016: підсумки першого раунду плей-офф

Аналітика
Укрінформ
Король вже не король, а «Туманний Альбіон» сьогодні буде похмурішим, ніж зазвичай. Перший раунд плей-офф подарував нам гучні сенсації, багато голів і нових героїв.

Несподіванка туру

Говорять, англійці дуже раділи, коли дізнались свого суперника в 1/8 фіналу, втішались з того, що не доведеться грати проти Португалії. Даремно. Може проти «європейських бразильців» все склалося б інакше, а так збірна Англії вже вдома, а Ісландія, створивши найгучнішу сенсацію на турнірі (поки що найгучнішу), в ¼ гратиме проти господарів Євро – французів.

Розчарування туру

Тут не буде сюрпризів – це збірна Англії. До турніру команду Роя Ходжсона вважали одним з головних претендентів на титул, в той час як ісландців, разом з угорцями та валійцями, називали головними аутсайдерами. Вдома на підданих ЇЇ Величності чекає величезна порція критики. Перепаде навіть більше, ніж нашим, адже від своєї збірної англійці чекали як мінімум півфіналу.

Герой туру

Антуан Грізман зробив результат у матчі Франція – Ірландія, який для господарів Євро складався не найкращим чином: вони першими пропустили і змушені були відіграватись. Два голи Грізмана забезпечили французам камбек і прохід далі.

Антигерой туру

Швейцарець Джака єдиний, хто в серії післяматчевих пенальті у матчі Польша – Швейцарія змарнував свій удар. Це дозволило полякам святкувати перемогу.

Гол туру

Навіть диво-гол Шакірі, який напевно стане найкращим на Євро, не допоміг швейцарцям здолати поляків. Чому – читайте вище. А краще подивіться цей шедевр ще раз.

Цифра туру

Середня результативність групового етапу Євро була 1,92 голи за матч. В 1/8 фіналу цей показник радує більше: у 8 матчах команди забили 19 голів, середня результативність першого раунду плей-офф на Євро – 2,3.

За ким ми сумуватимемо після цього туру

Такі команди, як збірна Угорщини, викликають повагу: вони б`ються на полі, вони не здаються і навіть програючи з великим рахунком не перестають атакувати. Ця команда не заслужила поразки з рахунком 4:0, однак навіть попри такий фінал їхніх неймовірних пригод на Євро-2016 угорці можуть пишатись своїми хлопцями. 

Євген Коровай

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-