Корона тепер вакантна. Як Іспанія втратила титул короля Європи

Корона тепер вакантна. Як Іспанія втратила титул короля Європи

Укрінформ
Збірна Італії обіграла в 1/8 фіналу Євро-2016 іспанців 2:0. А це значить, що Іспанія склала повноваження чемпіонів Європи.

У грі проти італійців збірна Іспанії ставала заручником власної філософії. Чемпіони Європи були приречені грати першим номером, бо інакше грати просто не вміють. А команді Антоніо Конте лише це і потрібно. Побудувати захисну стіну, виснажити суперника, а потім підловити на контратаці – приблизно такий план мала Італія на цей матч.

Щодо емоційної складової, то і тут італійці мали фору. Реванш за ганебний розгром 0:4 у київському фіналі Євро-2012 ніхто не відміняв. І він стався, бо для хлопців Антоніо Конте усе зійшлося ідеально. Два м’ячі влетіли, сил та нервів вистачило, суперник надзвичайних завдань не поставив. Італійці були злішими у сутичках за м’яч, швидшими, креативнішими.

"Скажіть хто-небудь Іспанії, що це не товариський матч", - писали користувачі соцмереж про футбол іспанців. І вони мали рацію. Ключові гравці виглядали втомленими після виснажливого клубного сезону. «Фурія роха» сама загнала себе у кут і як розбурхати свою збірну не знав навіть тренер Дель Боске.

Після перерви іспанці зробили усе, на що були здатні. Вони бігли, комбінували, навішували у штрафну, били по воротах. Проте усі їх атаки були механічними. Подумки чемпіони вже збирались у відпустку і власний титул їх вже мало цікавив. Другий гол італійців у виконанні Пелле вони, здається, сприйняли з полегшенням, а не з розчаруванням.

Італія, яка довела власну силу в плані організації гри та самовіддачі на полі, зараз в трійці головних претендентів на чемпіонський титул. В чвертьфіналі на неї чекає потужна Німеччина і це гарантує нам ще одне велике протистояння на Євро-2016.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-