Моніторингова група РЄ та НОК України обговорили у Києві проблеми допінгу

Моніторингова група РЄ та НОК України обговорили у Києві проблеми допінгу

Укрінформ
Експерти Моніторингової групи Ради Європи під час зустрічі у Києві з представниками Національного олімпійського комітету країни детально обговорили ситуацію щодо боротьби з допінгом в Україні та реалізацію Антидопінгової конвенції РЄ.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НОК.

"До Олімпійського дому у Києві з робочим візитом завітали експерти Моніторингової групи Ради Європи. У складі делегації президенти  антидопінгових агентств Кіпру, Німеччини, Швеці, Норвегії, голова відділу спортивних конвенцій Ради Європи Сергій Хричиков, програмний менеджер відділу спортивних конвенцій РЄ Маріам Гафар-Зада", - розповіли у прес-службі.

Діалог з ними вели спеціалісти Національного олімпійського комітету України на чолі з віце-президентом НОК, членом МОК, олімпійським чемпіоном Валерієм Борзовим.

Пад час зустрічі він, зокрема, сказав: "Ми усвідомлюємо усю глибину всесвітньої проблеми допінгу як однієї з фундаментальних у сучасному спорті. НОК України спільно з державними органами влади і Національним антидопінговим центром вживає усіх можливих заходів у боротьбі з допінгом".

Віце-президент НОК також додав, що Україна проводить антидопінгову роботу в декількох напрямках. Зокрема, на законодавчому та освітньому рівнях. НОК України систематично забезпечує фінансування антидопінгових програм, безпосередньо виділяючи кошти на проведення допінг-проб.

За результатами роботи моніторингової групи в Україні буде надіслано офіційний звіт та рекомендації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-