"Стрілянина" у Ліоні. Як Португалія і Угорщина зіграли найкращий матч Євро-2016

Укрінформ
Збірна Португалії уникнула катастрофи на Євро-2016, зігравши в останньому турі внічию 3:3 з угорцями. Втім, в наступне коло команда Роналду пробилась лише з третього місця.

Інтрига перед грою була подвійною. Чи здобуде Португалія першу перемогу на турнірі і чи заб’є нарешті Кріштіану Роналду? Видавалось, що має статися і перше і друге. Угорці здобули вже 4 очки, вийшли до 1/8 фіналу і не мали особливо пручатися. До того ж Роналду разом з партнерами вже точно позбулися пляжного настрою і готувались показати світові свій справжній футбол.

Португальці, хоч і продемонстрували цього разу результативний футбол, все одно не перемогли. Матч перетворився на гольові гойдалки – угорці виходять вперед, їх суперник забиває у відповідь. І так тричі за гру. Підсумкові 3:3 слід вважати реверансом у бік угорського фарту та португальської майстерності. У перших залетіло усе, що могло залетіти, у других кожен гол став міні-шедевром. 

При цьому Угорщина не припиняла дивувати: поставлений удар у лідерів, якісна гра в захисті, добра організація в середині поля. Їх перемога у групі цілком заслужена. Хоча до Євро-2016 вони вважалися аутсайдерами і на тлі української збірної мали вигляд ледь не команди аматорської ліги.

Щодо збірної Португалії, то там наразі величезний дисбаланс – дірявий захист та класна атака. Подивимось, чи зуміє зірковий Роналду компенсувати недоліки оборони своєї збірної. Наразі він крім голів почав штампувати і рекорди. Сьогодні Кріштіану зіграв 17-й матч на чемпіонатах Європи – більше за всіх. Також він став першим гравцем, що забивав на 4 різних Євро. В наступному колі Португалія зіграє проти хорватів, і там одного Роналду їм може не вистачити. 

Фото: prosport.tsn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-