"Тероризм" фанів обійдеться Хорватії великим штрафом

Укрінформ
Збірній Хорватії загрожує великий штраф через поведінку її фанів під час "Євро-2016", зокрема останнього матчу в п'ятницю, 17 червня, в Сен-Етьєні.

Відповідне розслідування дисциплінарна комісія Європейської футбольної спілки (УЄФА) розпочне вже цієї суботи, пише DW.

"Уболівальники хорватської збірної вже другий чемпіонат поспіль відзначаються агресивною та провокативною поведінкою на стадіонах", - йдеться у повідомленні.

У Сен-Етьені Хорватія зіграла внічию з Чехією (2:2). Хорватські вболівальники запалювали фаєри і кидали димові шашки, що спричинило, в тому числі, бійку між різними групами самих хорватів. Рефері довелося навіть ненадовго призупинити гру.

Тренер хорватів Анте Качич назвав поведінку фанів "тероризмом" і "соромом на очах усієї Європи".

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович також обурилася. "Для вас, що ненавидять хорватську команду, у мене є повідомлення: ви за це заплатите!", - написала Грабар-Кітарович у Facebook.

УЄФА вже забрала одне очко у збірної Хорватії у кваліфікаційному раунді "Євро-2016" - після того, як її фанати створили на ігровому полі зображення свастики.

Як пише інформагенція AP, лишається незрозумілим, чи це вони зробили з праворадикальних міркувань, чи просто для того, щоби познущатися з власної футбольної федерації.

Аналогічні скандали з хорватськими фанатами відбувалися і в 2012 році, під час європейської першості в Україні і Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-