Кому нудьга, а кому й очки. Як раціональна Італія виходить в 1/8 фіналу Євро-2016

Кому нудьга, а кому й очки. Як раціональна Італія виходить в 1/8 фіналу Євро-2016

Укрінформ
Збірна Італії на останніх хвилинах здобула перемогу над шведами 1:0 і гарантувала собі вихід до наступного кола Євро-2016.

Поміж інших фаворитів Італія справила найкраще враження в першому турі. "Блакитна ескадра" ефектно обіграла розрекламовану Бельгію. Фахівці чекали від команди Антоніо Конте підтвердження амбіцій, адже, як свідчить історія, одна красива перемога італійців ще не означає, що вони готові боротися за титул. Інша інтрига матчу - коли нарешті прокинеться зірковий форвард шведів Ібрагімович і почне забивати.

Загальне враження від поєдинку в Тулузі - команди остерігались один одного і діяли занадто обережно. Італія взагалі перестрахувалась настільки, що вирішила згадати про стару добру персональну опіку і "приклеїла" до Ібрагімовича кращого захисника Бонуччі. Стратегічно обидві команди влаштовувала нічия, а тому вболівальникам залишалось позіхати і чекати або на випадковий гол, або ж на конфлікт між гравцями. 

На щастя, другий поспіль матч на Євро-2016 не завершився сухою нічиєю. Фактично на холостому ходу Італія обіграла шведів. Усе вирішила майстерність нападника італійців Едера в самому кінці поєдинку. Цікаво, що подібні голи під фінальний свисток вже фішка турніру. 11 м'ячів з 35 забили після 87 хвилини.  

Тим часом, Італія символізує футбольну раціональність. Сили та емоції зекономлено, натомість результату досягнуто. Під керівництвом Антоніо Конте італійці непереможні вже 12 останніх матчів і на цей момент вони залишаються одним з головних претендентів на перемогу на Євро-2016.

А що там Ібрагімович, запитаєте ви. А нічого. Мав момент, але і той в офсайді. Він поки що найбільший невдаха серед зірок турніру. Як і його збірна в цілому. Шведи за два матчі не завдали жодного удару у створ воріт. Це навіть гірше за нашу збірну, яка вже втратила шанси вийти з групи. Натомість, для Швеції та Ібрагімовича ще є надія. Залишилось згадати, як грають в атаці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-