Марек - підкорювач Росії. Як Словаччина заплутала ситуацію в групі В

Марек - підкорювач Росії. Як Словаччина заплутала ситуацію в групі В

Укрінформ
Другий тур Євро-2016 відкрили збірні Словаччини та Росії. Сильнішими виявились словаки - 2:1.

До матчу в Ліллі збірні підійшли з різним настроєм. Росіяни в останній атаці врятували гру проти Англії, а от словаки зазнали незаслуженої поразки від Уельсу. Не виключно, що оптимізм команди Леоніда Слуцького дещо затьмарювала умовна дискваліфікація УЄФА (хай подякують своїм вболівальникам-хуліганам), але все одно росіяни почувались впевненіше. Вони не були приперті до стіни результатом першого матчу.

Перебіг поєдинку дав відповідь на питання наскільки важливий Марек Гамшик для збірної Словаччини. Зірковий півзахисник італійського "Наполі" зробив результат гри ще до перерви. Його "професорський" гольовий пас на Вайсса та власний суперпостріл забезпечили словакам перевагу 2:0. А у другому таймі, коли його команда сіла у глухий захист, саме Гамшик намагався розігнати контратаки, або ж просто потримати м'яч.

Окрім, Гамшика словаки варті компліментів і за вірну тактику в першому таймі, за вміння боротися і за характер на останніх хвилинах. При цьому, недоліків і промахів у захисті команди Яна Козака було достатньо і за матч можна нарахувати не менше трьох епізодів, коли їм відверто щастило.

Як засвідчила підсумкова статистика, Росія мала перевагу за всіма показниками (15:9 за ударами, 11:7 за нагодами). У другому таймі дався взнаки вищий загальнокомандний клас та краща фізична готовність росіян і вони останні 20 хвилин буквально "сиділи" на воротах Козачика. Втім, зуміли лише відіграти один м'яч. Той випадок, коли бажання і мотивація виявились сильнішими за формальну майстерність.

Як написав по ходу матчу легендарний Гарі Лінекер: "Росіяни вилетять з Євро-2016 швидше ніж їх дискваліфікують через фанатів". Дотепний англієць дещо поспішає. Навіть набравши одне очко після двох турів, Росія зберігає шанси вийти з групи. Для цього достатньо обіграти зручний для них Уельс. У словаків три очки і в останньому турі матч проти Англії. Інтрига в групі В наразі повноцінна і пробитися до плей-офф здатні усі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-