Випробування чемпіонами. Україна стартує на Євро-2016

Випробування чемпіонами. Україна стартує на Євро-2016

Укрінформ
Девіз на матч проти Німеччини – надійність, уважність та непоступливість.

Німеччина – Україна.

12 червня. 22:00. Лілль. Стадіон «П’єр Моруа».

Арбітр: Мартін Аткінсон (Англія)

Наш перший суперник на Євро-2016 – збірна Німеччини - лякає та надихає одночасно. З одного боку, грати проти чинних чемпіонів світу дуже важко. З іншого, на кращу збірну планети не потрібно додаткової мотивації. Навіть нічия в матчі з німцями на певний час зробить «синьо-жовтих» героями турніру.

На Євро-2016 мета збірної Німеччини - лише перемога. Інакше її просто не зрозуміють. Найвищі очікування завжди заважають, і самі гравці зізнаються – на них тиснуть ЗМІ та вболівальники. Подібні проблеми додались до інших недоліків наших суперників – загальний спад у грі (пік форми запланований на кінець червня), брак характеру у лідерів та «провисання» кількох позицій на полі, насамперед, на флангах захисту.

Німеччина – найдорожча на Євро-2016 збірна за трансферною ціною футболістів – 580 млн євро. Українська команда не коштує і третини бундестіму (123,6 млн євро), але гроші не здатні компенсувати брак настрою. Якщо «синьо-жовті» вийдуть на поле стадіону «П’єр Моруа» максимально відмобілізованими, то німецьким футбольним мільйонерам буде скрутно. Як свідчить історія, на Німеччину ми вміємо налаштовуватись. В п’яти попередніх матчах проти бундестіму збірна України тричі зіграла внічию. Мало того, в усіх нічийних матчах ми були ближчими до перемоги.

Незважаючи на гучні імена (Нойєр, Боатенг, Мюллер, Езіл, Швайнштайгер, Подольскі, Гетце), у кожної німецької зірки є слабкі місця. Як ними скористатись – це вже завдання для штабу Михайла Фоменка. Найбільш очікуваний хід – тиск Коноплянки, Ярмоленка та Зозулі на проблемних німецьких флангах. Кожен з них здатен добряче «нагодувати» захист суперника і самотужки вирішити епізод.

Свій момент українці точно створять, але і він не матиме значення, якщо наш захист не зіграє бездоганно. Бодай одна помилка від воротаря П’ятова чи квартету оборонців Федецький – Хачеріді – Ракицький – Шевчук коштуватиме нам очок. Отже, девіз на матч проти Німеччини – надійність, уважність та непоступливість. Залишимо місце і для несподіванки. Хтозна, можливо з німцями зійде гольове натхнення на когось з українських «джокерів» - Зінченка, Коваленка чи Селезньова.

На останок два слова про арбітра матчу англійця Мартіна Аткінсона. Він типовий британський суддя – мало свистить, дозволяє жорсткі стики і терпіти не може симуляції. При ньому українці ще не вигравали (збірна розійшлася миром зі Словаччиною, а «Дніпро» поступився «Севільї»), але це лише статистика. Історія в футболі пишеться щодня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-