Телеканал ФРН покаже фільм про причетність Мутко до допінг-скандалу

Телеканал ФРН покаже фільм про причетність Мутко до допінг-скандалу

Укрінформ
Німецький телеканал ARD у середу ввечері покаже новий фільм-викриття про системне застосування допінгу в російському спорті.

Про це написав у Тwitter журналіст Daily Telegraph Бен Рамсбі.

У новому фільмі-розслідуванні, зокрема, стверджується, що міністр спорту Росії Віталій Мутко особисто причетний до приховування інформації про застосування допінгу одним із футболістів російської прем'єр-ліги.

Водночас Мутко заявив, що фільм німецької телекомпанії ARD випускається в ефір з метою вплинути на Міжнародну легкоатлетичну асоціацію у переддень ухвалення рішення про відновлення в правах російської федерації легкої атлетики.

У Кремлі ж ці звинувачення назвали "абсолютним наклепом", оскільки немає "доказів".

Вперше ARD випустив фільм про допінг у російському спорті в грудні 2014 року. Після виходу фільму розпочався один із найбільших допінгових скандалів у світовому спорті. Комісія Всесвітнього антидопінгового агентства провела власне розслідування і виявила систематичні порушення, пов'язані із застосуванням заборонених препаратів російськими спортсменами при активній підтримці тренерів і чиновників.

Росія була відсторонена від змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. У середині травня президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах припустив можливість усунення всієї російської збірної від участі в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-